Gazdag Dániel halálos fenyegetést kapott a győztes gólja miatt

A Philadelphia Union Gazdag Dániel góljával hazai pályán 1-0-s előnyt szerzett a mexikói Atlas ellen a CONCACAF Bajnokok Ligájában, a 19-szeres válogatott magyar labdarúgó halálos fenyegetéseket kezdett kapni a közösségi médiában. A magyar játékos és klubja egyelőre nem reagált az ijesztő esetre.

Magyar Nemzet
2023. 04. 06. 16:11
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Miként arról már beszámoltunk , a mérkőzés hajrájában, a 89. percben büntetőből szerezte a győztes találatot. A gól ITT tekinthető meg.

Kétségtelen, a magyar játékos kissé kajánul, az ellenfél egyik játékosra vigyorogva ünnepelte a találatát, de ez nem nem ok és magyarázat arra, ami a találkozó után történt.

A Twitteren azóta több fenyegető üzenetet posztoltak a magyar játékosnak és venezuelai csapattársának, José Martíneznek címezve – miként arról a magyar sajtóban elsőként a Nemzeti Sport számolt be.

„Az embereink már figyelik, hol fog megszállni a csapatotok. Amint kiszálltok a buszból, két 22-es kaliberű golyó megy át a testeteken. Ha nem akartok meghalni, ne gyertek. Nem lesztek üdvözölve” – írta egy felhasználó, a bejegyzéséhez egy pisztolyról készült képet csatolva.

„Töröljétek le ezt a bejegyzést is, ha azt akarjátok, hogy Gazdag így végezze” – jelent meg egy tweet egy férfi levágott, jégkockák és üdítőitalok között hűtött fejét ábrázoló kép mellett.

„A napjaitok megvannak számlálva” – írta egy másik felhasználó egy cetlire, amely elé 6 pisztolytöltényt helyezett, az erről készített fotó pedig szintén elérhető volt egy ideig a Twitteren. Gazdag Instagram-fiókja alatt kommentek százait írták guadalajarai szurkolók, akik így hangolnak a magyar válogatott mexikói érkezésére.

Gazdag Dániel és a klubja egyelőre nem reagált a fenyegetésre. Mindenesetre hiba lenne csupán tréfának tekinteni az esetet.

A fenyegetéssel egyelőre az amerikai média sem foglalkozik, az ESPN sem írt róla.

Borítókép: Gazdag Dániel gólöröme (Fotó: Twitter)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.