Hajtás után Valter Attila lazábbra vette a csütörtöki etapot

Jonas Vingegaard, a Jumbo-Visma csapatkapitánya nyerte az egyhetes baszk körverseny csütörtöki negyedik szakaszát, így összetettben, még ha kevéssel is, de növelte az előnyét. Valter Attila az utolsó kaptatón ezúttal nem hajtott szakadásig, végül 46 másodperces hátrányban, a harmadik csoportban, huszonkilencedikként ért célba, összetettben a 21. helyen áll.

Magyar Nemzet
2023. 04. 06. 17:39
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

szerdán csúcsformában volt, hatalmasat ment az egyhetes baszk kerékpáros körverseny harmadik napján, a hajrában a mezőny az ő vezérletével gyűjtötte be a szökevényeket, így segítve hozzá a csapattársát, Jonas Vingegaard-t, hogy az összetettben átvegye a vezetést.

Valter Attila gratulál Jonas Vingegaard-nak. (Fotó: Twitter)

– Élvezet ezzel a csapattal együtt dolgozni, és külön öröm, hogy a saját formámra sem lehet panasz. Még három szakasz ezen a különleges, de brutális versenyen. Szerintem lesz tervünk a következő napokra is! – posztolta büszkén a Facebook-oldalán a magyar kerékpáros.

Csütörtökön sem lehetett lazsálni, újabb kemény etap várt a mezőnyre. Valter Attila teljesítette a feladatát, az utolsó emelkedőn addig kísérte Vingegaard-t, amíg meg nem kezdődött a támadás az Asturiana lábánál, ám a megnövekedett iramot már nem vette át, először még az üldözőkkel sem tartott. Mondhatjuk, szabadnapot kapott, ami a szerdai teljesítmény után járt neki, tartalékolni kell az erőt a folytatásra.

A kaptató lábánál többen is kóstolgatták Vingegaard-t, előbb Rigoberto Urán, majd Richard Carapaz, a Jumbo-Visma dán csapatkapitánya aztán ráunt a dologra, ő maga váltott tempót, amit egyedül Mikel Landa tudott átvenni. Íme, a pillanat, amikor Vingegaard megindult:

A hegytetőre Vingegaard és Landa 33 másodperces előnnyel ért fel, utána 16 km lejtmenet, majd egy kilométeres sík szakasz vezetett a célig. Az élen haladó két bringás egymással volt elfoglalva, csak arra figyeltek, hogy az üldözők ne érjék utol őket. A hajrát Vingegaard bírta jobban, megnyerte a negyedik szakaszt, így összetettben kicsivel növelte az előnyét.

Valter Attila azért nem engedte el teljesen ezt az etapot sem, a harmadik csoporttal, 46 másodperces hátrányban ért célba, Vingegaard mögött így is ő volt a Jumbo-Visma második legjobb embere, az összetettben a 21. helyen áll.

A segítségére, a jó formájára annál is inkább szükség van, mert a Jumbo-Visma egyik fontos versenyzője, az időfutam-specialista Rohann Denis bukásba keveredett és feladni kényszerült a viadalt.

Baszk körverseny, 4. szakasz, Santurtzi–Santurtzi (175,7 km):
1. (dán, Jumbo Visma) 4:22:26 óra
2. Mikel Landa (spanyol, Bahrain Vicorious) azonos idővel
3. Mauro Schmid (svájci, Soudal-Quick Step) 2 mp h.
...29. Valter Attila (Jumbo Visma) 46 mp h.

Az összetett állása:
1. Jonas Vingegaard (dán, Jumbo Visma) 17:08:56
2. Mikel Landa (spanyol, Bahrain Vicorious) 12 mp h.
3. David Gaudu (francia, Cofidis) 31 mp h.
...21. Valter Attila (Jumbo Visma) 1:42 p h.

Borítókép: Vingegaard bírta jobban a sprintet, Landa a második, mögöttük már lehet látni az üldözőket (Fotó: Twitter)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.