Kínos utóélete van a Chelsea-tulajdonos öltözői beszédének

A Chelsea szombaton hazai pályán kikapott 2-1-re a Brightontól a Premier League-ben, majd a klub tulajdonosai bementek az öltözőbe, s Todd Boehly kínosnak nevezte a csapat teljesítményét. Mint kiderült, a tulajdonosok gyakori vendégek az öltözőben, amivel Frank Lampard vezetőedzőnek nincs gondja. Nem úgy az egyik rangidős sztárnak, aki Boehly kritikájának a középpontjába került. De ki lehet a megsértett a játékos?

Magyar Nemzet
2023. 04. 18. 14:11
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ma este a Real Madrid ellen lép pályára a Chelsea a Bajnokok Ligája negyeddöntőjének visszavágóján, és túl sok jóval nem kecsegtet a mérkőzés a londoniak számára. Egyrészt azért, mert az első meccsen a Real odahaza sima, 2-0-s győzelmet aratott, főként pedig azért, mert a Chelsea borzasztó formában van ebben az idényben. Olyannyira, hogy Todd Boehly és tulajdonostársai talán már túl messzire is mentek.

FA Cup third round - Manchester United vs Everton Frank Lampard
Frank Lampardnak nincs ellenére a tulajdonosi kritika az öltözőben. Fotó: Peter Powell

A Chelsea lassan egy teljes hónapja nem győzött, a márciusi Leicester City elleni 3-1-es siker óta hatszor lépett pályára, és az eredménysor elkeserítő: két döntetlen, négy vereség. A bajnokságban mindössze a 11. helyen áll a csapat, a Ligakupában és az FA-kupában rég elhasalt, a BL-ben pedig óriási fordulat kellene ahhoz, hogy még holnap is versenyben legyen – ez az idény teljesen elúszni látszik.

Tavaly tavasszal vette meg az amerikai Todd Boehly vezette üzleti kör a Chelsea-t a klubbal korábban az angol bajnoki címek mellett BL-t is nyerő orosz milliárdostól, Roman Abramovicstól. A hatalomátvétel óta a klub csak árnyéka önmagának, ebben az idényben már a harmadik vezetőedző ül a csapat kispadján: Thomas Tuchelt szeptemberben váltotta Graham Potter, akinek a helyét április hatodikán vette át Frank Lampard (kettejük között két meccsen beugróként még Bruno Saltor is irányított).

Az eredmények azonban ha lehet, csak egyre rosszabbak. A Brighton elleni újabb vereség után Boehly már nem türtőztette magát, angliai jelentések szerint bizarr beszédet mondott a Chelsea öltözőjében, amely során kínosnak nevezte a játékosai produkcióját. A Daily Mail újabb cikkében már arról ír, hogy a kritika nemcsak általános volt, hanem egy játékos kifejezetten az amerikai céltáblájának a középpontjába került.

Ki lehet ő?

Név szerint nem nevezték meg, hogy Boehly melyik futballistára rágott be a leginkább, de a körülírásból lehet találgatni. A források szerint a kritizált játékos a keret idősebb tagjai közé tartozik, és az elmúlt egy évben, tehát az amerikai hatalomátvétel óta nagy összegért írt alá szerződést.

Boehly és üzlettársai nem sajnálták a pénzt a Chelsea megerősítésére, ebben az idényben több mint 610 millió eurót költöttek igazolásokra. A teljesség igénye nélkül, érkezett Enzo Fernandez 121 millióért, Wesley Fofana 80 millióért, Mihajlo Mudrik 70 millióért, Marc Cucurella 65 millióért, 56 millióért, és még folytathatnánk.

A szóba jöhető játékosok közül az életkora alapján a 28 éves Sterling és a Napolitól 38 millióért igazolt, 31 éves középhátvéd, Kalidou Koulibaly közül kerülhet ki az, akit Boehly kipécézett magának. Bárki is legyen, az biztos, hogy nem tetszett neki a dolog.

– Todd minden meccs után bejön az öltözőbe. A különböző meccsek után különböző dolgokat szokott mondani. Hogy most mi hangzott el, azt nem árulom el, de az a normális, ha bent van – erősítette meg a Chelsea kapusa, Kepa Arrizabagala, hogy nem egyszeri látogatásról volt szó.

A vezetőedző, egyben a klub korábbi legendás középpályása, Lampard szerint nincs semmi gond a tulajdonosok öltözőben tett felszólalásaival.

– Emlékszem, amikor még játékos voltam, és először járt bent az öltözőben a tulajdonos – közelített személyes nézőpontból Lampard. – Úgy emlékszem, örültem neki. Nem hiszem, hogy ez olyan rossz dolog. Lepacsizhattál velük, érezhetted a jelenlétüket. Én elmondtam az öltözőben, amit akartam, és a tulajdonos is szót kér, úgy gondolom, megteheti, hogy szól a csapathoz.

Hogy Boehly beszéde rontott vagy javított a Chelsea állapotán, este a Real Madrid ellen kiderül. Bár sokkal rosszabb már úgysem lehet…

Bajnokok Ligája-negyeddöntő, visszavágók, mai műsor:
CHELSEA (angol)–REAL MADRID (spanyol) 21.00 (tv: M4 Sport)
NAPOLI (olasz)–MILAN (olasz) 21.00 (tv: Sport 1)

Borítókép: Todd Boehly sajátos tulajdonosi módszereket alkalmaz (Fotó: Europress/AFP/Adrian Dennis)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.