Lampard 120 milliárdot lehozott a pályáról, így várja a Chelsea a Realt

A Bajnokok Ligája-negyeddöntők mai visszavágóján a címvédő Real Madrid 2-0-s előnyről kezd a Chelsea ellen idegenben, a Napoli–Milan meccsen a házigazdának egygólos hátrányt kellene ledolgoznia.

Magyar Nemzet
2023. 04. 18. 4:50
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Real Madrid–Chelsea párharcban a sorozat legutóbbi két győztese huzakodik egymással, de a két éve megkoronázott londoniak nagyon messze vannak az akkori formájuktól. A legutóbbi öt meccsükön a mérlegük egy döntetlen és négy vereség, a Premier League-ben szombaton hazai pályán kaptak ki 2-1-re a Brightontól, és csak a 11. helyen állnak a tabellán. A Chelsea kispadjára április 6-án a klublegenda Frank Lampard ült le, és azóta a csapat mindhárom meccsét elveszítette. A tréner a Brighton ellen az 56. és 57. percben 1-1-es állásnál négyet cserélt: Enzo Fernándezt, Wesley Fofanát, Christian Pulisicet és Raheem Sterlinget is lehívta a pályáról, és ez a futballtörténelem legdrágább cseréje volt: a négyes fogatért a londoniak 281,5 millió fontot adtak ki, ami közel 120 milliárd forintnak felel meg. Ekkora „összeg” még soha sem hagyta el másfél perc alatt a pályát.

A Real Madrid a spanyol bajnokságban a hét végén Nacho Fernández és Marco Asensio góljaival 2-0-ra nyert Cádizban, s bár a tabellán tetemes,  tizenegy pontos hátránnyal követi az éllovas Barcelonát, a BL-ben szépen menetel. A hét végi bajnokit és Vinícius Junior kisebb húzódás miatt kihagyta, ma azonban a Stamford Bridge-en már mindketten Carlo Ancelotti vezetőedző rendelkezésére állnak. Kroosról amúgy friss információ, hogy a visszavonulását is fontolgató 33 éves német középpályás a sajtóhírek szerint úgy döntött, még egy évet ráhúz a királyi gárdánál.

Minden a ma 2-0-s előnyről kezdő Real Madrid mellett szól, de Lampard már csak hivatalból is optimista: – Meg kell próbálnunk megfordítani ezt a meccset, és az biztos, hogy a  hangulat nagyszerű lesz a stadionban. Csak rajtunk múlik, hogy végig biztassanak bennünket a szurkolók, akik hatalmas támaszt jelenthetnek számunkra – jegyezte meg a Chelsea trénere a tegnapi sajtótájékoztatón.

Ancelotti pedig már az első találkozó után figyelmeztetett: szó nincs arról, hogy a továbbjutás már eldőlt volna.

A Napoli–Milan olasz párharcban a visszavágó előtt a hét végén a Serie A-ban egyik fél sem parádézott a főpróbán: a bajnoki tabellán 14 pont előnnyel éllovas nápolyiak otthon 0-0-t játszottak a Veronával, a negyedik milánóiak 1-1-et idegenben a Bolognával. Egy hete a San Siróban a Milan 1-0-ra legyőzte a Napolit, a sovány előnyét nem lesz könnyű megőriznie. Már csak azért sem, mert a vendéglátóknál ezúttal ott lesz a pályán a Serie A góllövőlistáját 21 góllal vezető is. A nigériai csatár sérülése után a múlt hét végén tért vissza, a Verona ellen csereként bő negyedóra játéklehetőséget kapott. Ám van, amiből a Milan is erőt meríthet: április 2-én a bajnokság rangadóján 4-0-ra győzött Nápolyban. Így bízhat abban, hogy ma összehozhat egy döntetlent, és ennél több nem is kellene neki a BL-elődöntőbe jutáshoz.

Bajnokok Ligája-negyeddöntő, visszavágók, mai műsor:

CHELSEA (angol)–REAL MADRID (spanyol) 21.00 (tv: M4 Sport)

Várható összeállítások:

Chelsea: Kepa – Fofana, Chalobah – James, Kanté, Fernández, Cucurella – Mudrik, Havertz, Sterling

Real Madrid: Courtois – Carvajal, Éder Militao, Alaba, Camavinga – Modric, Kroos – Valverde – Benzema, Vinícius

NAPOLI (olasz)–MILAN (olasz) 21.00 (tv: Sport 1)

Várható összeállítások:

Napoli: Meret – Di Lorenzo, Rrahmani, Juan Jesus, Olivera – Lobotka, Elmas, Zielinski – Lozano, Osimhen, Kvarachelia

Milan: Maignan – Calabria, Tomori, Kjaer, Theo Hernández – Tonali, Krunic; Diaz, Bennacer, Leao – Giroud

Borítókép: Frank Lampard bízik benne, hogy megfordítják a párharcot (Forrás: Twitter/Chelsea FC)


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.