Kondás Elemér alibit és akaratgyengeséget említett

A Vasas elszalasztotta a nagy esélyét. A labdarúgó NB I sereghajtója a Magyar Kupa elődöntőjében 3-0-ra kikapott a másodosztályú Budafoktól. A mérkőzés végén Kondás Elemér nem tudott elmenni szó nélkül a motiválatlannak tűnő játékosai mellett.

Magyar Nemzet
2023. 04. 06. 9:16
Kondás Elemér
Budapest 20230405 Labdarúgás MK Budafok-Vasas Fotó:Árvai Károly/Nemzeti Sport Fotó: Árvai Károly/Nemzeti Sport
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A labdarúgó Magyar Kupa elődöntőjében a másodosztályú Budafok 3-0-ra legyőzte hazai pályán az NB I sereghajtóját, a Vasast. Ezzel eldőlt, hogy a Vasas nem tudja kozmetikázni az eredménytelen, csalódást keltő szezonját. A mérkőzés után az angyalföldiek vezetőedzője, Kondás Elemér roppant csalódottan értékelt. 

–  Aki látta a mérkőzést, pontosan tudja, ki mennyire volt motivált. Ha csak ennyit tudunk beletenni egy meccs­be, az nagyon kevés. Ez derült ki ezúttal is – mondta a Nemzeti Sportnak a tapasztalt szakember, hozzátette: – Nem volt bennünk kellő akarat ahhoz, hogy megnyerjük a mérkőzést. Hétről hétre visszatérnek a gyermeteg hibák.

Az NB I utolsó helyén szerénykedő Vasas edzője a pályafutása mélypontjaként élte meg a szerdai kupameccset. 

– Talán amióta kispadon ülök, mert még egyik csapatomnál sem éltem át hasonlót, hogy egy ilyen tétre menő mérkőzésen nem teszi oda magát mindenki… Ezt a langyosságot sem megérteni, sem elfogadni nem tudom. Találni kell tíz embert, aki hajlandó tenni a Vasasért! És azért is furcsa ez, mert az edzésen sokszor úgy tűnik, minden rendben van, aztán ezt kapjuk. Nem is tudom, mi ez: alibi, akaratgyengeség? Tulajdonképpen mindegy, mert az eredmény ugyanaz

 – mondta a Vasast irányító, a posztján nemrég megerősített edző.

Magyar Kupa elődöntő: Budafok–Vasas 3-0, gólszerző: Beke (22., 34., 39.). A május 3-i döntőben a Budafok a Zalaegerszeggel játszik a Puskás Arénában. 

Borítókép: Kondás Elemér (a jobb szélen) nem volt elégedett a látottakkal (Fotó: Nemzeti Sport)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.