Négyből semmi, ez Lampard irányításával a Chelsea mérlege

Megvolt az esélye a fordításra, de legalábbis a szépítésre, a Chelsea azonban kihagyta a helyzeteit, amit a Real Madrid gólokkal büntetett meg. A címvédő idegenben is 2-0-ra győzött, így 4-0-s összesítéssel jutott tovább a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőjéből. Tehát a Real folytathata a tavalyi útját, az elődöntőben jó eséllyel ismét a Manchester City lesz az ellenfele. Frank Lampard, a Chelsea mestere okkal kesereg, igaz, magában is keresheti a hibát, az ő irányításával tovább mélyült a Chelsea válsága.

Magyar Nemzet
2023. 04. 19. 5:56
Frank Lampard
Frank Lampard Forrás: Twitter
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 11. percben Kanté nyolc méterről nem találta el a kaput, az első félidő hajrájában aztán Cucurella nála is nagyobb lehetőséget puskázott el, öt méterről simán a léc alá lőhetett volna, ám ő inkább Courtois kapusba rúgta a labdát. A Chelsea-nek tehát legalább a szépítésre két nagy helyzete is akadt, nem élt velük, amit a Real Madrid megbüntetett, két góljával 2-0-ra nyert, és 4-0-lal bejutott a legjobb négy közé.

– Hatvan percen át nagyon jól játszottunk. Kiváló lehetőségeink voltak, azonban ezen a szinten ezeket ki ki kell használni. Meg kell nézni, hol jártunk ebben az idényben, hol tartunk, és min kell fejlesztenünk a továbbiakban. Ez a csapat több alkalommal messzebb jutott a mostaninál a BL-ben. Hibáztunk az első gólnál, hogy teret adtunk nekik. Viszont hatvan percen át mi voltunk a jobb csapat egy világklasszis ellenféllel szemben, voltak helyzeteink. Ez a szint, amelyet ezentúl hoznunk kell, a mai mérkőzésnek ez az üzenete – Frank Lampard, a Chelsea mestere egyszerre korholt és bizakodott a találkozó után.

Vagy inkább magyarázkodott. Most már ugyanis kijelenthetjük, nem vált be Lampard kinevezése. A Chelsea az ő irányításával eddig mind a négy meccsét elvesztette, kettőt a Premier League-ben, kettőt a Bajnokok Ligájában. A Chelsea az angol bajnokságban csupán tizenegyedik, a BL-re semmi, de az Európa-ligára is kevés esélye van.

 

 

Ancelotti Courtois-t dicséri, a kétgólos Rodrygót kevésbé

– Nagyon meg kellett szenvednünk a győzelemért. Persze, erre számítottunk egy olyan csapat ellen, mint a Chelsea egy ilyen fontos meccsen. Kezdetben okoztak nehéz pillanatokat nekünk a bal oldalon, de megoldottuk. Courtois védéseire nagy szükségünk volt. A második félidőben folyamatosan lettünk egyre jobbak és jobbak, nőttek a területek, és egyre veszélyesebbek lettünk. Pont, mielőtt gólt szerzett, védekezési hibájára hívtam fel Rodrygo figyelmét, mert sokszor hozták ránk a labdát – értékelte a meccset Carlo Ancelotti. Érdekes, hogy éppen a kétgólos Rodrygót bírálta, talán mégsem múlt el nyomtalanul a korábbi affér. A Real Madrid trénere amiatt kesergett még, hogy sárga lapok miatt Militao nem lehet ott az elődöntő első meccsén.

– Amikor játszom, csak az a célom, hogy segítsek a csapatomnak. Most továbbra is szeretnék játékban maradni, gólokat szerezni és még több Bajnokok Ligája-trófeát nyerni – a két gólt szerző Rodrygo a kötelezőt mondta fel.

A Real Madrid tehát az előző idényhez hasonlóan ismét kiverte a negyeddöntőben a Chelsea-t, igaz, ezúttal sokkal könnyebb dolga volt. Az útja is hasonló lehet, mint tavaly, az elődöntőben a Manchester City következik, amennyiben Pep Guardiola együttese nem herdálja el a háromgólos előnyét a Bayern München ellen.

 

Bajnokok Ligája, negyeddöntők:
Chelsea (angol)–Real Madrid (spanyol) 0-2 (0-0), London, Stamford Bridge, jv.: Daniele Orsato (olasz).
Gólszerző: Rodrygo (58., 79.), továbbjutott a Real Madrid 4-0-s összesítéssel.

Napoli (olasz)–AC Milan (olasz) 1-1 (0-1), Diego Maradona Stadion, jv.: Szymon Marciniak (lengyel).
Gólszerzők: Osimhen (94.), illetve Giroud (43.), továbbjutott az AC Milan 2-1-es összesítéssel. 

Borítókép: Frank Lampard kinevezése eddig nem jött be (Fotó: AFP)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.