Guardiola szerint a bajor belviszály veszélyes lehet a csapatára

Szerdán véget érnek a negyeddöntők a Bajnokok Ligájában. A Bayern München 0-3-as hátránnyal indul a visszavágón a remek formába lendült Manchester City ellen, és óriási fordulatnak kellene bekövetkeznie ahhoz, hogy továbbjusson. A Benfica hazai pályán 2-0-ra kikapott az Internazionalétól, és bár az ellenfele is botladozik, csodára lenne szüksége az elődöntőhöz Milánóban.

Magyar Nemzet
2023. 04. 19. 6:59
Rodri Manchester City Bayern München
Manchester, 2023. április 11. Rodrigo, a Manchester City játékosa (k) berúgja csapata elsõ gólját a Bayern München ellen a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntõjének elsõ mérkõzésén a manchesteri Etihad Stadionban 2023. április 11-én. MTI/AP/Jon Super Fotó: MTI/AP/Jon Super
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ha a számokat nézzük, akkor kétségtelen, hogy Európa két legerősebb csapata harcol egymással a négy közé jutásért a Bajnokok Ligájában. Az UEFA erősorrendjében a Manchester City áll az élen a koefficiens pontok alapján, a második pedig a Bayern München 135 ponttal, mindössze kettővel kevesebbel, mint amennyi az angol klub neve mellett áll. Igaz, ez a rangsor kissé csalóka, mert a harmadik helyen 126 ponttal az a Chelsea áll, amely manapság aligha sorolható a kontinens legfélelmetesebb együttesei közé.

megfékezése önmagában nem lesz elég a Bayern Münchennek. Fotó: Paul Ellis

A Manchester City hazai pályán a múlt héten 3-0-ra győzte le a bajorokat, így Münchenben kisebb csodának kellene történnie ahhoz, hogy ne Josep Guardiola együttese jusson tovább, ám a Bayernt egy pillanatig sem szabad lebecsülni, ráadásul a fordítás ekkora hátrányból nem lenne példa nélküli, korábban a Barcelona, az AS Roma, a Liverpool és a Deportivo La Coruna is képes volt rá. 

A két csapatnak ez lesz a nyolcadik egymás elleni BL-meccse, az eddigieken négy City-siker mellett három Bayern-győzelem született. A német csapatot most kisebb belviszály is gyengíti , a múlt héten Manchesterben arcon ütötte Leroy Sanét, amiért kimaradt a Hoffenheim elleni keretből, és háromszázezer eurós, azaz 112 millió forintra rúgó büntetést kellett fizetnie, ám Josep Guardiola szerint ez az eset akár fel is rázhatja a Ba­yern játékosait.

– Néha konfliktusokra van szükség ahhoz, hogy jobban összeálljon a csapat – mondta. – A Bayern szerda este a legjobbját fogja mutatni, ebben egészen biztos vagyok. A háromgólos előny nagynak tűnik, de ha kicsit is passzívan futballozunk, szenvedni fogunk, és könnyen bajba kerülhetünk. Mindkét csapat sokra képes, és én olyan Manchester Cityt szeretnék látni a pályán Münchenben is, amely mindenáron nyerni akar.

Vajon melyik arcát mutatja az Inter?

A portugál Record Depresszió, a Bola Kiábrándulás szalagcímmel jelent meg az Internazionale elleni lisszaboni mérkőzés másnapján. A Benfica tizenkét veretlenül lejátszott ­meccs után kapott ki a Bajnokok Ligájában, ráadásul Roger Schmidt vezetőedző nyári érkezése óta minden sorozatot figyelembe véve ez volt mindössze a harmadik veresége a csapatnak, ami azért is fájt nagyon a szurkolóknak, mert az előző találkozójukon a Portótól is kikaptak a bajnoki rangadón. Azóta egy újabb vereség is becsúszott a Chavestől, így aztán a portugálok nem várják túl derűlátóan az Inter elleni visszavágót idegenben és 2-0-s hátrányban.

Ugyanakkor az Internazionale sincs jó formában, a Serie A-ban utóbbi öt meccsén mindössze egy pontot szerzett, s jelenleg nem áll BL-indulást érő helyen. Nagy kérdés, hogy szerda este melyik arcát mutatja majd a csapat: azt, amelyik a mostani idényben már megverte a Barcelonát, a Portót és a Napolit is, vagy azt, amely a lisszaboni diadal után négy nappal kikapott otthon a Monzától, korábban pedig a Speziával és az Empolival szemben is alulmaradt.

Bajnokok Ligája, negyeddöntők, visszavágók: 
Bayern München (német)–Manchester City (angol) 21.00 (tv: M4 Sport).
Internazionale (olasz)–Benfica (portugál) 21.00 (tv: Sport1).

Borítókép: Az első meccsen góljával szerzett vezetést a City a Bayern ellen (Fotó: MTI/AP/Jon Super)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.