Lukaku ígéretet tett, megint sárgát ért az Inter gólöröme

Az Internazionale 2-0-s előnyt szerzett a hazai visszavágóra a Benfica elleni Bajnokok Ligája-negyeddöntős párharcban. Az olaszok második gólját Romelu Lukaku szerezte tizenegyesből. A belga támadó pedig ismét bemutatta az elmúlt hetekben már többször látott gólörömét, de továbbra is titkolózik annak jelentéséről.

Magyar Nemzet
2023. 04. 12. 8:05
SL Benfica v FC Internazionale - UEFA Champions League
LISBON, PORTUGAL - APRIL 11: Romelu Lukaku of FC Internazionale celebrates a goal during the Quarterfinal First Leg - UEFA Champions League match between SL Benfica and FC Internazionale at Estadio da Luz on April 11, 2023 in Lisbon, Portugal. Stringer / Anadolu Agency (Photo by STRINGER / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP) Fotó: Anadolu Agency via AFP/Stringer
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Inter 2-0-s előnyt szerzett a Benfica elleni BL-negyeddöntős párharc hazai visszavágójára. Nicolo Barella szerezte meg a vezetést a második félidő elején az olaszoknak, majd a hajrában a csereként beállt Romelu Lukaku büntetőből állította be a végeredményt.

BARELLA, Nicolo ( Lukaku és ő gólszerző)
Lukaku mellett Barella (jobbra, sárga mezben) volt eredményes, aki a mezőnyben is sokat tett az Inter-sikerért. Fotó: MTI/EPA/LUSA/Antonio Pedro Santos

S a belga támadó találata után nem maradhatott el a szokásos gólöröme sem. A csatár egyik kezét tisztelgésre emeli, a másikkal csendre int. Hogy miért? Lukaku titokzatoskodott, de egyben ígéretet is tett.

Majd az idény végén elárulom.

A gólöröm a legnagyobb vihart a Juventus elleni Olasz Kupa-elődöntőn kavarta. Azóta a Juventust meg is büntették szurkolói rasszista bekiabálása miatt, de Lukaku eltiltását nem törölték el, a belga támadó ugyanis a gólöröm bemutatása után megkapta a második sárga lapját.

A Benfica elleni BL-meccsen sem úszta meg az ünneplést az Inter, igaz, a Benfica edzője által kritizált Michael Oliver nem Lukakunak, hanem a cserepadról ünnepelni berohanó játékosok egyikének, Edin Dzekónak mutatott fel sárga lapot.

Lukaku a jó büntető titkát elárulta

Nem véletlen, hogy az Internél Lukakura bízták a tizenegyest. A belga támadó legutóbb 2017 augusztusában, még a Manchester United játékosaként hibázott a büntetőpontról, azóta huszonhétszer állt a labda mögé, és mind a huszonhét tizenegyest értékesítette.

– A büntető a mentalitásról és a koncentrációról szól. Senkire sem figyelek ilyenkor, még a csapattársaimra sem – árulta el Lukaku, aki csapattársaihoz hasonlóan hangsúlyozta, a kedvező állás ellenére az Inter még nem jutott be az elődöntőbe. – Intelligens meccset játszottunk, további három-négy gólt is lőhettünk volna. De a 2-0-s győzelem is jó eredmény, most azt kell kitalálnunk, miért nem tudunk hasonlóan teljesíteni a Serie A-ban, hiszen az is nagyon fontos sorozat.

A bajnokságban az Inter a legutóbbi négy meccsén csak egy pontot szerzett, s jelenleg csak az ötödik, azaz nem BL-indulást érő helyen áll.

Bajnokok Ligája, negyeddöntő, 1. mérkőzések

Manchester City–Bayern München 3-0 (1-0), gólszerző: (27.), Silva (70.), Haaland (77.)
Benfica–Internazionale 0-2 (0-0), gólszerző: Barella (51.), Lukaku (82. – tizenegyesből)

Borítókép: A gólöröm Romelu Lukaku védjegyévé vált (Fotó: Anadolu Agency via AFP/Stringer)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.