A Benfica edzője a játékvezetőt okolja az Inter elleni vereségért

Már-már a döntőt ünnepelhetik az olaszok. A Bajnokok Ligája egyik ágán ugyanis három Serie A-csapat is szerepel, csak a Benfica akadályozhatná meg, hogy 2017 után ismét olasz finalista legyen a BL-ben, a portugálok azonban kedd este hazai pályán 2-0-s hátrányba kerültek az Inter elleni párharcban.

Magyar Nemzet
2023. 04. 12. 6:55
SCHMIDT, Roger
Lisszabon, 2023. április 11. Roger Schmidt, a Benfica vezetõedzõje csapatának az Internazionale ellen a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntõjében játszott elsõ mérkõzés elõtt a lisszaboni Luz Stadinban 2023. április 11-én. MTI/EPA/LUSA/Jose Sena Goulao Fotó: MTI/EPA/LUSA/Jose Sena Goulao
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az olasz csapatoknak az elmúlt idényekben kevés sikerélmény jutott a Bajnokok Ligájában, idén viszont hárman is szerepelnek a negyeddöntőben. S a sorsolás úgy hozta, hogy csak a Benfica akadályozhatná meg, hogy 2017 után ismét BL-döntős csapata legyen Olaszországnak. Az Internazionale elleni negyeddöntős párharc első meccse azonban nem ezt sejteti: a milánói visszavágót 2-0-s Inter-előnyből várják a csapatok.

BL DUMFRIES, Denzel
Az Inter lépéselőnybe került a Benficával szemben a BL-negyeddöntős párharc első felvonásán. Fotó: MTI/AP/Armando Franca

A Benfica először kapott ki az idei kiírásban, miután veretlenül nyerte meg csoportját a PSG, a Juventus és a Makkabi Haifa előtt, majd az egyik legsimább nyolcaddöntős párharcban oda-vissza verte a Club Bruggét.

S a portugálok vezetőedzője, Roger Schmidt úgy érzi, csapata az Inter ellen is jobb eredményt érdemelt volna 1-0-s vereségnél.

– Mindkét csapatnak megvoltak a lehetőségei, de sajnos mi nem éltünk a magunk helyzeteivel. Mindent beleadtunk, 1-0-s hátrányban sem adtuk fel, aztán jött a tizenegyes. Balszerencsések voltunk a játékvezetői döntésekkel, mert nem gondolom, hogy jogos volt a büntető, míg nekünk legalább egy lőnünk kellett volna – kesergett Schmidt.

Az Inter a korábbi játékosa, Joao Mário kezezése után lőhetett tizenegyest a hajrában. A VAR-korszakban a tizenhatoson belüli kezezést sokkal szigorúbban ítélik meg, mint korábban, de a keddinél sokkal inkább vitatható büntetőt is láttunk már idén a BL-ben.

Inter: Még nincs meg a BL-elődöntő

A két csapat formája alapján meglepetésnek tekinthető az első meccs eredménye, hiszen a Benfica vezeti a portugál bajnokságot, míg az Inter a lisszaboni fellépést megelőző hat tétmérkőzéséből egyet sem nyert meg.

– A legutóbbi találkozókon többet érdemeltünk volna, de tudtuk, hogy miben kell javulnunk. Keményen és elszántan játszottunk, nem engedtünk sok lehetőséget a Benficának. A srácok fantasztikusan teljesítettek, de nem szabad elfelejteni, hogy ez még csak az első 90 perce volt a párharcnak – fogalmazott Simone Inzaghi, az olaszok vezetőedzője.

Inzaghit már eddig is kupaedzőnek könyvelték el, hiszen bajnoki címet még nem ünnepelhetett trénerként, ellenben az Olasz Kupát kétszer, az Olasz Szuperkupát már négyszer is megszerezte. Most pedig a nemzetközi porond legmagasabb szintjén is leteszi a névjegyét: az Inter a csoportban a Barcelonát előzte meg a továbbjutásért, a kiesés szakasz első három meccsén pedig egyetlen gólt sem kapott.

Ennek tudatában még kedvezőbbnek hat a 2-0-s előny, ennek ellenére nem volt olyan Inter-nyilatkozat a meccs után, amely ne intett volna óvatosságra.

– Ez volt az egyik legjobb teljesítményünk az idényben. Megérdemeltük a győzelmet, de még csak az első lépést tettük meg – az örmény középpályás, Henrih Mhitarjan így használta a kötelező fordulatot.

Bajnokok Ligája, negyeddöntő, 1. mérkőzések

Manchester City–Bayern München 3-0 (1-0), gólszerző: (27.), Silva (70.), Haaland (77.)
Benfica–Internazionale 0-2 (0-0), gólszerző: Barella (51.), Lukaku (82. – tizenegyesből)

Borítókép: Roger Schmidt nem így képzelte a lisszaboni meccset (Fotó: MTI/EPA/LUSA/Jose Sena Goulao)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.