A Bayern München edzője a vereség dacára szerelembe esett

A Bajnokok Ligája negyeddöntőjének legnagyobb rangadójának első felvonásán nagy különbség alakult ki. A Manchester City 3-0-ra nyert a Bayern München ellen, azaz Pep Guardiola csapata fél lábbal már a legjobb négy csapat között érezheti magát. Ennek fényében igazán meghökkentő, milyen nyilatkozatot tett a bajorok néhány hete kinevezett vezetőedzője, Thomas Tuchel.

Magyar Nemzet
2023. 04. 12. 6:10
Rodri Manchester City Bayern München
Manchester, 2023. április 11. Rodrigo, a Manchester City játékosa (k) berúgja csapata elsõ gólját a Bayern München ellen a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntõjének elsõ mérkõzésén a manchesteri Etihad Stadionban 2023. április 11-én. MTI/AP/Jon Super Fotó: MTI/AP/Jon Super
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Bayern München vezetősége egészen máshogy képzelte a Thomas Tuchel-korszak elejét. A bajorok azzal az indokkal váltak meg az új vezetőedző elődjétől, hogy Julian Nagelsmann irányításával nem jó úton haladt a csapat a triplázás felé. Nos, a csere óta a Bayern már kiesett a Német Kupából, s kedd este a Bajnokok Ligájában is a szakadék szélére került, miután a negyeddöntő első felvonásán 3-0-ra kikapott a Manchester City otthonában.

First Bayern training with Tuchel
Thomas Tuchel, a Bayern München edzője a vereség dacára jól szórakozott. Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP/Sven Hoppe

A minimum aggasztó végeredmény ellenére Tuchel nem győzte dicsérni csapatát a lefújás után.

– Megérdemeltünk volna legalább egy gólt, ahogy kicsit sokat is kaptunk. A játékosaink önbizalom és forma szempontjából nem voltak a csúcson, az eredmény természetesen keserű számunkra. A teljesítmény alapján azonban ma szerelembe estem a csapattal. Bármilyen furcsának is hangzik, nagyszerűen szórakoztam.

Ha lehet hinni a hollywoodi filmeknek, a szerelem csodákra képes. Nos, FC Hollywoodnak nagy szüksége lesz arra a csodára a visszavágón.

A Bayern München nem adja fel

A bajorok középpályása, a néhány napja komoly vihart kavart Joshua Kimmich is pozitívabb volt, mint 3-0-s hátrányban számítana rá az egyszerű futballszurkoló.

– Hülyén hangzik egy 3-0-s vereség után, de egyértelműen láttuk ma, hogy lehetséges felvenni velük a versenyt, és legyőzni őket. Bízom magamban és a csapatban, hogy a visszavágón el tudunk érni valamit – fogalmazott a középpályás.

Bajnokok Ligája, negyeddöntő, 1. mérkőzések

Manchester City–Bayern München 3-0 (1-0), gólszerző: (27.), Silva (70.), Haaland (77.)
Benfica–Internazionale 0-2 (0-0), gólszerző: Barella (51.), Lukaku (82. – tizenegyesből)

Borítókép: Kimmich (balra) nem tud menteni, Rodri a Manchester City első gólját lövi (Fotó: MTI/AP/Jon Super)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.