Lukaku rasszista hangokra válaszolt? Ismét balhé az olasz derbin

Az Olasz Kupa elődöntőjében 1-1-es döntetlennel ért véget a Juventus és az Internazionale párharcának első, torinói felvonása. A meccs óriási balhéval zárult, Samir Handanovic, Juan Cuadrado és Romelu Lukaku is piros lapot kapott. A belga támadó képviselői szerint a konfliktus kiváltó oka a Juventus szurkolóinak rasszista viselkedése volt.

Magyar Nemzet
2023. 04. 05. 9:45
Juventus FC v FC Internazionale - Coppa Italia Semi Final
Inter forward Romelu Lukaku (90) celebrates after scoring his goal to make it 1-1 during the Coppa Italia semi final football match JUVENTUS - INTER on April 04, 2023 at the Allianz Stadium in Turin, Piedmont, Italy. (Photo by Matteo Bottanelli/NurPhoto) (Photo by Matteo Bottanelli / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Fotó: NurPhoto via AFP/Matteo Bottanelli
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Alig néhány héttel azután, hogy a bajnokságban is rendkívül feszült hangulatban ért véget a Juventus és az Internazionale meccse, az Olasz Kupában sem múlt el balhé nélkül a Derby d’Italia. Az elődöntő 1-1-re végződött első, torinói felvonásának végén mindkét gólszerző, Juan Cuadrado és Romelu Lukaku is piros lapot kapott, akárcsak a milánóiak kapusa, Samir Handanovic. A két csapat játékosai a lefújás után az öltözőfolyosón is dulakodtak.

Romelu Lukaku Juan Cuadrado
Romelu Lukaku gólöröme után elszabadultak az indulatok. Fotó: AFP/Marco Bertorello

– A meccs nagyon nyugodt és sportszerű volt a 95. percig – mondta a lefújás után Simone Inzaghi, az Inter vezetőedzője.

A Juventus a 83. percben Juan Cuadrado góljával szerzett vezetést a kupameccsen, az Inter azonban a 95. percben, Lukaku büntetőjével kiegyenlített. A Juventus játékosai nem a Bremer kezezése miatt megítélt tizenegyest vették rossz néven, Romelu Lukaku gólöröme verte ki náluk a biztosítékot.

A belga támadó egyértelmű gesztussal és „fogjátok be” kiáltással igyekezett elcsendesíteni a torinói tábort, ahonnan erre válaszul néhány kisebb tárgy repült a pályára. Lukakut azonnal körbevették mindkét csapat játékosai, végül a két gólszerző kapott sárga lapot az esetnél, csakhogy Lukakunak ez már a második volt a meccsen, így kiállították.

– Könnyű és jó döntés volt a játékvezető részéről, hogy megkapta a második sárga lapot. Ez a Juve–Inter az Olasz Kupa elődöntőjében nem egy átlagos meccs. Egy ilyen rivalizálás esetén normális, hogy mindenki felfokozott idegállapotban játszik – vélte Danilo, a Juventus csapatkapitánya.

Az indulatok a lefújás után sem csillapodtak, Cuadrado és Handanovic, az Inter kapusa verekedtek össze, így ők is piros lapot kaptak, sőt a helyszíni beszámolók szerint az öltözőfolyosón is folytatódott a dulakodás a két csapat tagjai között.

– Lukaku gólörömét félreértették, mindig így ünnepli a góljait. Sajnos ez most mégis olyan jelenetekhez vezetett, amelyek megfosztottak minket két kulcsfontosságú játékostól a visszavágóra – kesergett Inzaghi.

Az Inter edzőjének felvetése nem alaptalan, hiszen lapunkban is foglalkoztunk már Lukaku ellenfelet és a kritikusokat csitító gólörömével.

A belga támadót képviselő menedzsercég már jelezte, hogy kérik a piros lap visszavonását, ugyanis szerintük nem Romelu Lukaku gólöröme, hanem a Juventus szurkolóinak rasszista bekiabálásai indították el a lavinát.

„A büntető előtt, alatt és után is ellenséges és undorító rasszista támadásnak volt kitéve. Romelu bocsánatkérést érdemel a Juventustól, és elvárom a ligától, hogy haladéktalanul ítélje el a Juventus-szurkolók egy csoportjának viselkedését. A rasszizmust problémáját kell megoldani, nem annak áldozatát büntetni” – áll a cég elnökének közleményében.

Az Olasz Kupa-párharc elődöntőjének visszavágóját április 26-án rendezik Milánóban. Az elmúlt hetek történései után garantált a feszült hangulat.

Borítókép: Lukaku gólöröme a támadó kiállításához vezetett (Fotó: NurPhoto via AFP/Matteo Bottanelli)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.