Tuchel, a védelmező – a Bayern-edző kiállt a verekedő Mané mellett

Folytatódik a Bayern München nagy balhéja, mely eltereli a figyelmet arról is, hogy a csapat súlyos, 3-0-s vereséget szenvedett a Manchester City otthonában a Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első meccsén. Most Thomas Tuchel vezetőedző írta tovább a történetet, aki határozottan Sadio Mané védelmére kelt, miután a szenegáli megütötte a csapattársát, Leroy Sanét. Félmillió eurós büntetés, megbánás, megbocsátás. De van egy új vetülete is bajor balhénak: ki szivárogtatott?

Magyar Nemzet
2023. 04. 15. 8:31
null
MUNICH, GERMANY - APRIL 01: Thomas Tuchel, head coach of Bayern München reacts to his player Sadio Mane during the Bundesliga match between FC Bayern München and Borussia Dortmund at Allianz Arena on April 01, 2023 in Munich, Germany. (Photo by Alexander Hassenstein/Getty Images) Fotó: Getty Images
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Én vagyok a legfontosabb ügyvédje és védelmezője – jelentette ki Thomas Tuchel, aki a német Bild hasábjain szólalt meg és Leroy Sané balhéjának ügyében. Mint ismert, a Manchester City ellen a BL-ben elszenvedett vereség után a szenegáli úgy megütötte a német válogatott támadót, hogy annak vérzett és feldagadt az ajka.

Sajtóhírek szerint nem véletlenül gurult el Mané gyógyszere, ugyanis Sané, akivel már a meccs közben, a pályán összeszólalkozott, az öltözőben folytatott veszekedés hevében „fekete szarnak” nevezte afrikai csapattársát. Erre volt Mané reakciója a pofon.

A Bayern München a hivatalos közleménye szerint csak Manét büntette meg az eset miatt, akit felmentett a szombati, Hoffenheim elleni Bundesliga-meccsről, plusz igen komoly, sajtóhírek szerint félmillió eurós pénzbüntetéssel szankcionálta. Tegyük hozzá, ezt lesz miből kifizetnie a szenegálinak, aki állítólag évi 22 millió eurót keres a Bayernnél, amivel a klub legjobban fizetett a játékosa.

Tuchel: Mané soha nem volt bűnös

– Természetesen aggaszt bennünket, ami történt – tette hozzá Tuchel. – Én nem voltam jelen az esetnél, de minden érintettel azonnal beszéltem még aznap este. Muszáj volt, hiszen ez kirívó történet, ilyenkor fontos mielőbb tisztázni a dolgokat. Nem mi vagyunk az első csapat, ahol hasonló megesik, és nem is mi leszünk az utolsó. Ahogy a fiúk kezelték a helyzetet, annak tisztító hatása volt. 

Régóta ismerem Manét és a környezetét is, abszolút profinak tartom őt. Soha, semmiben nem volt még bűnös, teljes mértékben megbízom benne. Néha mindenki túlzásokba eshet, ő most átlépett egy határt, de bocsánatot kért, ami esetében teljes mértékben őszinte volt.

Megszólalt az ügyben a szenegáli válogatott szövetségi kapitánya is. Aliou Cissé szerint a Bayern, Mané és Sané érdeke is az összefogás, ami mellett egy új, érdekes árnyalatát is felvázolta a történteknek.

Ki szivárogtatott?

– Ez az öltözőben történt – kezdte Cissé. – Nem akarok nagy ügyet csinálni belőle. Valójában, ami történt, annak nem is kellett volna kijönnie az öltözőből. Azt mondják, az öltözőben vannak titkok. Ami ott történik, annak ott is kell maradnia.

A Bayern München esetében nem a mostani az első eset, hogy kényes dolgok szivárogtak ki az öltözőből. Julian Nagelsmann, a bajorok korábbi vezetőedzője nem sokkal a váratlan kirúgása előtt házon belüli árulókra vadászott, akik a sajtó kezére játszották egy fontos taktikai meccstervét. Nagelsmann egy héttel később távozott a csapat éléről március végén, s érkezett a helyére Tuchel.

A jelek szerint a szivárogtató(k) még mindig ott van(nak) a müncheni öltözőben.

Borítókép: Thomas Tuchel kiáll Sadio Mané mellett (Fotó: Alexander Hassenstein/Getty Images)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.