Maguire és De Gea nevetséges hibái után kiesett a Manchester

Már a nyolcadik percben hátrányba került a Manchester United a Sevilla otthonában az Európa-liga negyeddöntőjének a visszavágóján. Harry Maguire kapitális hibája után szerezték meg a vezetést a spanyolok, akik a végén De Geától is kaptak ajándékba egy gólt. A Sevilla mellett ott van az El-elődöntőben a Juventus,a Roma és a Leverkusen is.

Magyar Nemzet
2023. 04. 20. 23:00
EN-NESZJIRI, Juszef
Sevilla, 2023. április 20. Youssef En-Nesyri, a Sevilla játékosa ünnepli gólját a labdarúgó Európa-liga negyeddöntõjének Sevilla - Manchester United visszavágó mérkõzésén Sevillában 2023. április 20-án. MTI/EPA-EFE/Fernando Bizerra Fotó: Fernando Bizerra
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az első meccs 2-2-es döntetlenje után teljesen nyílt volt a továbbjutás kérdése a Sevilla és a Manchester United között az Európa-ligában. Csakhogy a spanyolországi visszavágón az angolok saját magukat verték meg, s ebben az a két játékos járt az élen, akiknek a biztos alapot kellett volna adniuk: a kapus David De Gea és a védelem oszlopa, Harry Maguire.

Antony és a Manchester United erőtlen volt Sevillában. Fotó: Julio Munoz

Már a nyolcadik percben ők ketten voltak a negatív hősök, amikor De Gea szorult helyzetben passzolt Maguire-nek, akit letámadtak a sevillai támadók, ő meg nemes egyszerűséggel odaadta nekik a labdát. Ziccer, En-Nesziri-gól, 1-0 a Sevillának.

Maguire eddig sem volt a szurkolók kedvence, tavaly ilyenkor történt, hogy halálos fenyegetést kapott, miszerint ha nem távozik a klubtól, három bombát robbantak fel az otthonában. Az biztos, hogy a United védője az ehhez hasonló megmozdulásaival nem hatástalanítja az indulatokat. Főleg, hogy a Sevilla elleni első meccsen öngólt is vétett.

A spanyolok az első félidő hajrájában egy szöglet után Loic Badé vállal szerzett góljával már 2-0-ra vezettek. A kiesés szélére sodródott United nem tudott reagálni erre a szünet után, s végül a 81. percben De Gea is ajándékozott egy gólt En-Neszirinek: a kapujából kifutva nem tudta elrúgni a labdát, a marokkói pedig az üres kapuba lőtt. Sima, 3-0-s Sevilla-győzelem a visszavágón, és a két meccs alapján megérdemelt továbbjutás a gyenge United ellen.

Tovább menetel a Fradit kiejtő Leverkusen

Nagyszerű napot zárt a Juventus, amely előbb visszakapta a 15 pontot a Serie A-ban, amelyet korábban levontak tőle, majd a Sporting otthonában 1-1-et játszott a visszavágón, s ez elég volt az elődöntőbe jutáshoz az El-ben. Ott van a legjobb négy között az előző körben a Ferencvárost búcsúztató Leverkusen is, amely a hazai pályán elért, csalódást keltő 1-1-es döntetlen után idegenben 4-1-re kiütötte a belga Union Saint-Gilloise csapatát.

Hosszabbításra kényszerült az AS Roma és a Feyenoord. Az első meccset a hollandok 1-0-ra megnyerték, hátrányát a visszavágó 60. percében Spinazzola góljával dolgozta le José Mourinho csapata. A rotterdamiak azonban a 80. percben kiegyenlítettek Rómában, végül a 89. percben Paulo Dybala góljával mentette hosszabbításra a meccset az olasz klub. A ráadásban aztán El Shaarawy és Pellegrini góljaival eldöntötte a meccset a Roma, amely a 4-1-es győzelmével bejutott az elődöntőbe.

Európa-liga, negyeddöntő, visszavágók: 
Sevilla (spanyol)–Manchester United (angol) 3-0, továbbjutott a Sevilla 5-2-vel
Sporting Lisboa (portugál)–Juventus (olasz) 1-1, továbbjutott a Juventus 2-1-gyel
Union Saint-Gilloise (belga)–Bayer Leverkusen (német) 1-4, továbbjutott a Leverkusen 5-2-vel
AS Roma (olasz)–Feyenoord (holland) 4-1, továbbjutott a Roma 4-2-es összesítéssel, hosszabbítás után

Borítókép: En-Nesziri két gólt is ajándékba kapott a Unitedtől (Fotó: MTI/EPA-EFE/Fernando Bizerra)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.