Mentő vitte el a Puskás-díjas Zsóri Dánielt meccs közben

Ijesztő jelenet borzolta a kedélyeket a Győr–MTK NB II-es labdarúgó-mérkőzésen. Zsóri Dániel, a vendégek Puskás-díjas csatára ütközött a hazaiak kapusával, ami után az eszméletét vesztette és mentő vitte el. A mérkőzést az MTK nyerte 2-1-re.

Magyar Nemzet
2023. 04. 10. 21:42
null
2023.04.10 ETO-MTK NB2 Fotó: Rákóczy Ádám RÁ Kisalföld
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az 55. percben sűrűsödtek az izgalmak a labdarúgó NB II 30. fordulójának zárómérkőzésén. Akkor még 0-0-s állásnál a hazaiak csatára, Kovács Krisztián gyanús körülmények között esett el az MTK 16-osán belül, de Kovács Imre játékvezető nem ítélt büntetőt. Rögtön az ellentámadásból a vendégek kettő az egy ellen támadhattak, a beadás után Zsóri Dániel már csak Ruisz kapussal állt szemben, ám a magasra pattant labdát nem tudta megszelídíteni. Megpróbálta elfejelni, a labda helyett azonban Ruisz jobb térdével találkozott, majd eszméletlenül terült el a gyepen. Az esetnél vétlen kapus és csapattársai egyből intettek, hogy baj van és megpróbáltak segíteni Zsórin. Az orvos és a gyúró egyből a játékoshoz futott, majd hamarosan odahajtott a mentőautó is. Egy-két perces ápolás után annyit láthattunk, hogy Zsóri eszmélethez tért, de a mentőautó azért elszállította.

A jelenet megnézhető az M4 Sport videóján.

A mérkőzést végül az MTK nyerte 2-1-re. Az élcsoport állása az NB II-ben: 1. Diósgyőr 67 pont, 2. MTK 66, 3. Ajka 54.

Zsóri Dániel nem találta a helyét, az MTK-nál próbál megújulni

A 22 éves Zsóri négy éve, 2019 februárjában, még a Debrecen színeiben, a Ferencváros elleni bajnokin 15 méterről ollózott gólt, amiért megkapta az év legszebb góljáért járó Puskás-díjat a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) év végi gáláján.

Zsóri 2019 nyarán a Fehérvárhoz igazolt, utána kölcsönben Budaörsön és Zalaegerszegen is szerepelt, tavaly nyáron szerződött az MTK-hoz, ahol 15 meccsen 5 gólt szerzett.

Íme, a Puskás-díjas találat:

Borítókép: Zsóri Dániel, amint a mérkőzésen korábban szabálytalankodnak vele szemben (Fotó: Kisalföld/Rákóczy Ádám)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.