Messi évi négyszázmillió eurót kapna, Ronaldo két gólt lőtt az éjjel + videó

Tavaly év végén hosszú szappanopera lezárásaként dőlt el, hogy Cristiano Ronaldo Szaúd-Arábiában, az al-Nasszr csapatában folytatja a pályafutását, s most örök riválisa, Lionel Messi körül is bonyolódik a helyzet. Az argentin klasszist is csábítja egy szaúdi klub, megbízható forrás szerint évi négyszázmillió eurós fizetésért, ami éppen a duplája Ronaldo bérének. Ám úgy néz ki, Messi nem kér belőle.

Magyar Nemzet
2023. 04. 05. 6:30
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 35 esztendős 2021-ben érkezett a Paris Saint-Germainhez a Barcelonától, a szerződése az idény végéig szól, s nagy kérdés, hogy marad-e a francia fővárosban.  „Messi–PSG: közel a válás” – írta keddi számában a L’Équipe című francia sportlap. Az újság szerint mindkét oldal részéről egyre csökken az esély a megállapodásra. Ugyanezt erősítette meg a francia hírügynökségnek egy, a klubhoz közel álló forrás, amely szerint Messi távozása sokkal valószínűbb, mint a maradása, de azért mérget még nem lehet rá venni.

Messi
Messi megy vagy marad? Forrás: Twitter/Paris Saint-Germain

 

Az biztos, hogy Messit szívesen látná a soraiban ismét korábbi csapata, a Barcelona, de az észak-amerikai profi ligában (MLS) szereplő Inter Miami is érdeklődik iránta. Messit hírbe hozták szülővárosa csapatával, a Newells Old Boysszal, valamint a szaúdi al-Hilallal is. S ami utóbbit illeti, kedd este Fabrizio Romano olasz sportújságíró – aki átigazolási ügyekben talán a legnagyobb szaktekintély a médiában, a Twitteren 14,3 millió követővel – elképesztő információval szolgált: az-Hilal mesés ajánlatot tett Messinek, évi négyszázmillió eurós fizetést adna neki, éppen a dupláját annak, mint amennyit az al-Nasszr fizet a három évvel idősebb Cristiano Ronaldónak. Ám Romano azt is megszellőztette, hogy Messi nem bólintott rá az ajánlatra, mert továbbra is Európában maradna.

Mivel a Barcelona megszegte a pénzügyi Fair Play-t (Financial Fair Play, FFP), a katalánok egyelőre nem tudják, hogy meddig nyújtózkodhatnak, azaz nem tudnak ajánlatot tenni Messinek. De a PSG sem állapodhatott meg a hétszeres aranylabdással, aki bizonyos sportgaranciákat szeretne a maradásáért cserébe.

Messi és Ronaldo együtt a szaúdi ligában – ez nagy dobás lenne

Ami a szaúdi szálat illeti, az al-Hilal a bajnokságban a harmadik helyen áll, Ronaldo csapata, az al-Nasszr pedig a második. Az ötszörös aranylabdás portugál személye miatt – aki eddig kilenc meccsen tizenegy gólt szerzett – már így is hatalmas érdeklődés övezi a ligát; ha Messi is odaigazolna, ez még hatványozódna. Az al-Nasszr amúgy tegnap éjjel idegenben 5-0-ra nyert az al-Adalah vendégeként, Ronaldo pedig kétszer is eredményes volt: a 40. percben 11-esből, ezzel szerzett vezetést a csapata, a 66. percben pedig 3-0-ra alakította az eredményt.

Borítókép: Nem tudhatjuk, hogy Lionel Messi búcsit int-e (Forrás: Twitter/PSG Report)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.