Újabb bokszbalhé: Csötönyi Sándor nagy gyomrost vitt be Erdei Zsoltnak

Még január közepén nagy vihart kavart a hazai bokszéletben, amikor a sportág két legendája, Kovács István és Erdei Zsolt képletesen egymásnak ugrott. A vihar aztán elült, de Csötönyi Sándor, a Magyar Ökölvívó-szakszövetség (MÖSZ) korábbi elnöke ma olyan kemény nyilatkozatot adott a Sportalnak, ami után újra garantált a „balhé”, és Erdei bizony nagy gyomrost kapott.

Magyar Nemzet
2023. 04. 04. 19:53
Csötönyi Erdei
Budapest 20170401 Ökölvívás 2017 Tavasz Magyar Ökölvívó Szakszövetség tisztújító közgyűlés Csötönyi Sándor Erdei Zsolt Fotó: Veres Viktor Nemzeti Sport Fotó: Veres Viktor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ami Kovács István és Erdei Zsolt „ütésváltását” illeti: Erdei Zsolt egy interjúban azt állította, hogy azért nem tartja a kapcsolatot a sportág jeles alakjai közül néhánnyal, mert „nem működik a kémia” köztük. Kovács „Kokó” Istvánnak több se kellett, nyilvános üzenetben, kemény szavakkal osztotta ki Erdeit. Egy Facebook-kommentben úgy reagált, hogy „a csalásnak, hazugságnak, aljasságnak semmi köze a kémiához”.

Csötönyi Erdei
Csötönyi Sándor és Erdei Zsolt most aligha áll össze ilyen fotóra. Forrás: Nemzeti Sport

Erdei Zsolt 2014-ben vonult vissza a profi boksztól, 2017 áprilisától pedig a Magyar Ökölvívó-szakszövetség elnöke, majd társelnöke is volt, végül 2020-ban mondott le a tisztségről, miután elszámolási viták miatt belső vizsgálatot rendeltek el a szervezetben. 

Kovács István: Újabb kemény szavak  

Amint a Sportal írja, Kovács István legutóbb a Partizán YouTube-csatornáján is keményen kritizálta Erdei Zsoltot. A profiknál a Bokszvilágszervezet európai szekciójának vezetőjeként dolgozó Kokó elárulta, azért neheztel Erdeire, mert elnöksége idején nem kért a segítségéből. Úgy gondolja, azért, mert „nem lett volna partner 200-300 millió forint eltűnésében”.

Csötönyi is a pénzt keresi, ami Erdei elnöksége alatt tűnt el

A MÖSZ korábbi elnöke, Csötönyi Sándor szerint Kovácsnak igaza van ebben az ügyben, szerinte is nagyon rosszul vezette a szövetséget Erdei, s rengeteg pénz tűnt el a vezetése alatt. A szövetség tiszteletbeli elnöke szerint „mellényúlt”, amikor Erdeit ajánlotta utódjának.

– Amikor felálltam, 138 millió forint volt a kasszában, ám utánam ment a pénzkiszívás a sportágból. Nem tudom, ki nyúlta le ezeket a horrorösszegeket, a százmilliókat, de tény, hogy rengeteg pénz tűnt el. Más ezért hosszú évekre börtönbe ment volna, Madárnak megbocsátottak valamiért – nyilatkozta Csötönyi, de nem csak ezt rója fel Erdei Zsoltnak. Többek között azt is, szerinte a tevékenysége nagyban hozzájárult ahhoz, hogy történelmi mélyponton van a magyar boksz.

A Sportal cikke ITT olvasható.

Borítókép: A Magyar Ökölvívó-szakszövetség 2017-es tisztújító közgyűlésén Csötönyi Sándor és Erdei Zsolt (Forrás: Nemzeti Sport)


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.