Érthetetlen, furcsa esetbe keveredett az olimpiai bajnok Varga Dániel

A Genesys OSC Újbuda férfi-vízilabdacsapata ma este a spanyol Sabadell vendégeként száll a vízbe a Bajnokok Ligája 11. fordulójában, a B csoportban, és egy fura történet vezeti fel a meccset. A magyar csapat vezetőedzője, Varga Dániel egy két héttel korábbi nyilatkozata miatt került pellengérre az európai vízilabda-szövetségnél. Teljesen jogtalanul.

Magyar Nemzet
Forrás: Vlv.hu2023. 04. 04. 12:05
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A BL-főtábla 10. fordulójában, március 21-én OSC–Brescia meccset játszottak Budapesten, amely 14-14-es döntetlent hozott. Az európai vízilabda-szövetség „szolgáltatásának” része a stream és a gólösszefoglaló mellett, hogy a két vezetőedző lefújás után nem sokkal a LEN Média mikrofonja előtt rövid nyilatkozatot tesz a mérkőzésről; a magyar csapat részéről az olimpiai bajnok Varga Dániel állt a kamera elé. 

Varga Dániel
Varga Dániel Fotó: Nemzeti Sport/Balogh László

Varga Dániel akkor következőket mondta:

– Nagyon boldog vagyok, ez az eredmény nagyon nagy dolog a csapatomnak, a klubnak. Nagy dolog, hogy egy ilyen csapat ellen, mint a Brescia, itthon tudtunk tartani egy pontot. Szóval nagyon boldog vagyok. De meg kell említenem – a karrierem során először, mert sosem foglalkozom a bírókkal –, nem tudom elfogadni a tényt, hogy az egyik játékvezető a fivére, bocsánat, a nővére a rivális ellenfelünk egyik játékosának. Azt gondolom, hogy ez nem jó. Ez csak egy dolog, amit el akartam mondani. Összességében nagyon boldog vagyok az eredmény miatt és büszke a játékosaimra.

A nyilatkozat videón ITT tekinthető meg.

Varga Dániel jogosan fogalmazta meg a véleményét

A találkozó egyik játékvezetője a spanyol Marta Cabanas volt, aki a Sabadell csapatkapitányának, Sergi Cabanasnak a testvére.

A mérkőzés és a nyilatkozat óta tizenhárom nap telt el, s hétfő este a LEN Média a szervezet sajtólistáján szereplő újságíróknak közleményt juttatott el. A dokumentumnak nincs aláírója, de láthatóan a LEN vízilabdával foglalkozó irányításának álláspontját tükrözi – számolt be a Vlv.hu szakportál.

„A meccs utáni értékelésében Varga Dániel olyan megjegyzéseket tett, amelyekben kifejezetten megkérdőjelezte a mérkőzések játékvezetőinek jelölési folyamatát, arra utalva, hogy a jelenlegi folyamat nem tiszta. Elismerve ugyan, hogy Varga úr nem kifejezetten becsmérelte a játékvezető mérkőzés közbeni teljesítményét vagy személyes karakterét, úgy gondoljuk, hogy helyénvaló a válaszadás jogával élni” – áll a közleményben, amely kitér arra, hogy a LEN fennhatósága alá tartozó válogatottak és klubok egy versenyszezonban több mint 800 mérkőzést játszanak le különböző korosztályokban, így összesen több mint 1600 játékvezetőt kell kijelölniük a mérkőzésekre.

„Szeretnénk hangsúlyozni, hogy teljes mértékben megbízunk valamennyi kijelölt játékvezető tisztességében és hozzáértésében, valamint a jelölési folyamatban. Ezen az alapon úgy gondoljuk, hogy megalapozatlan állításokat tenni a nyilvánosság előtt – ez elfogadhatatlan mind a LEN TWPC, mind a LEN játékvezetői számára, akik keményen és önzetlenül dolgoznak a sportág érdekében. Mindazonáltal mindig nyitottak vagyunk arra, hogy párbeszédet folytassunk a klubokkal arról, hogy miként tudjuk közösen javítani a játékot” – szól a LEN hivatalos közleménye.

A Vlv.hu utolérte Varga Dánielt, a következőket mondta a portálnak:

– Ami a Brescia elleni meccs utáni nyilatkozatomat illeti, tartalmilag ugyanúgy gondolom, de formailag másképpen járnék el.

A történetben az mindenesetre fura, hogy a LEN illetékeseinek tizenhárom napba telt megfogalmazniuk az álláspontjukat. S arra egyáltalán nem reagáltak, nem összeférhetetlen-e az, hogy valaki egy BL-meccsen a testvérének vezet mérkőzést. Mert ilyesmire azért más sportágban nem találnánk példát, így a vízilabda BL-ben is érthetetlen, hogy ez megtörténhetett.

FRISSÍTÉS!

Az OSC két másodperccel a vége előtt kapott góllal 9-8-as vereséget szenvedett a spanyol Sabadell vendégeként kedden a férfi vízilabda Bajnokok Ligája csoportküzdelmeinek 11. fordulójában. Varga Dániel együttese ezzel együtt már hét mérkőzés óta nyeretlen a sorozatban, ebből ötször veszített, a B csoport utolsó helyén áll és mindössze matematikai esélye maradt a továbbjutásra.  A Ferencváros drámai végjáték után 12-12-es döntetlent ért el a Jug Dubrovnik otthonában. A csoport harmadik helyén álló zöld-fehérek így nem tudták érdemben megközelíteni a csoportot vezető Bresciát és a Novi Beogradot, de már korábban továbbjutottak a BL nyolcas döntőjébe.

Férfi Bajnokok Ligája, csoportkör, 11. forduló:
B csoport: Sabadell (olasz)–Genesys OSC Újbuda 9-8 (4-2, 2-1, 2-2, 1-3)
Jug Dubrovnik (horvát)–FTC-Telekom Waterpolo 12-12 (2-2, 3-4, 3-0, 4-6)

Borítókép: Varga Dániel meglepődött, amikor meglátta, hogy ki az egyik játékvezető (Fotó: Nemzeti Sport/Balogh László)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.