Michelisz Norbert rajt-cél győzelemmel kezdett, jó az a kóla

A WTCR helyébe lépett TCR World Tour sorozat csodásan kezdődött magyar szempontból. Az új széria első, portimaói versenyén Michelisz Norbert rajt-cél győzelmet aratott. A Hyundai pilótája ezzel értelemszerűen a pontversenyt is vezeti.

Magyar Nemzet
2023. 04. 30. 9:04
AUTO - WTCR - RACE OF FRANCE 2022
MICHELISZ Norbert (HUN), BRC Hyundai N Squadra Corse, Hyundai Elantra N TCR, portrait during the WTCR - Race of France 2022, 1st round of the 2022 FIA World Touring Car Cup, from May 7 to 8 in Pau, France - Photo Antonin Vincent / DPPI Fotó: DPPI/Antonin Vincent
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Michelisz Norbert nem aggódott. A magyar autóversenyző 2019-ben nyerte meg a túraautó-világkupát (WTCR), a sorozat azonban 2022 végén megszűnt. Michelisz lapunknak elárulta, egyértelmű volt, hogy lesz folytatása a sorozatnak, s az új TCR World Tour, ha jogi értelemben nem is, gyakorlatilag a WTCR utódjának tekinthető.

Az átcímkézett kóla kóstolója, azaz az új néven futó sorozat pedig nem is kezdődhetett volna jobban Michelisz szempontjából. A Hyundai magyar versenyzője rajt-cél győzelmet aratott az első, portimaói versenyhétvége szombati futamán.

– Nagy köszönetet kell mondanom a csapatomnak. Azonnal magabiztos lehettem az autóban, ami nagyszerű érzés. Az edzésen és a versenyen is nyomhattam, szükség is volt rá. Ez a pálya nagyon komoly erőfeszítést igényel, de nagyon boldog vagyok, hiszen nagyszerű napot zártunk – fogalmazott Michelisz a győzelem utáni villáminterjúban.

Vasárnap újabb futamot rendeznek Portugáliában. A TCR World Tour mezőnye további nyolc helyszínre látogat el az idényben, a Hungaroring a június 16–18-i hétvégén látja vendégül a sorozatot.

Borítókép: megnyerte a TCR World Tour első versenyét (Fotó: DPPI/Antonin Vincent)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.