Szalai Ádám korábbi csapattársa volt a Real Madrid kulcsfigurája

A Real Madrid győzelemmel hangolt a Chelsea elleni jövő heti Bajnokok Ligája-negyeddöntő visszavágójára. Carlo Ancelotti csapata 2-0-ra nyert a Cadiz otthonában, a találkozó legjobbjának a brazil Rodrígót választották, de a két védő poszton is magas szinten teljesítő, szép gólt szerző Nacho volt a madridi győzelem kulcsfigurája.

Magyar Nemzet
2023. 04. 16. 7:52
null
Real Madrid's Spanish defender Nacho Fernandez (2L) celebrates with teammates scoring his team's first goal during the Spanish league football match between Cadiz CF and Real Madrid CF at the Nuevo Mirandilla stadium in Cadiz on April 15, 2023. (Photo by CRISTINA QUICLER / AFP) Fotó: Europress/AFP/Cristina Quicler
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Real Madrid nagy kedvvel futballozott, sok helyzetet kidolgozott a spanyol labdarúgó-bajnokság 29. fordulójának szombat esti mérkőzésén a Cadiz ellen, de sokáig nem tudta gólra váltani a lehetőségeit. könnyedén került helyzetbe a kapu előtt, de valamennyit elpuskázta, a kapufát találta el. A 72. percben tört meg a jég, ekkor a meccset a bal oldali védőként kezdő, majd a jobb szélre átvezényelt csapatkapitány-helyettes, Nacho szép átlövéssel vette be a kis csapat kapuját. 

Nacho madridi nevelés, egykor Szalai Ádámmal, a Real második csapatában, a Castillában futballozott, a Real akkori edzője, José Mourinho 2011 áprilisában állította be először a nagy csapatba a cukorbetegségben szenvedő sokoldalú labdarúgót, aki azóta öt Bajnokok Ligáját nyert a madridiakkal, és csapatkapitány-helyettesnek is megválasztották.

Nacho gólja után négy perccel egy másik madridista, a szintén a Castillában pallérozódott, Marco Asensio is betalált, ezzel vezetett, s mint később kiderült, nyerte meg 2-0-ra a mérkőzést a Cadiz otthonában.

A Real győzelemmel hangolt a Chelsea elleni Bajnokok Ligája-negyeddöntő visszavágójára, tíz pontra csökkentette a hátrányát az éllovas, egy meccsel kevesebbet játszó Barcelonával szemben. A Cadiz a 15. helyen áll a La Ligában.

La Liga, 29. forduló: Cadiz–Real Madrid 0-2, gólszerzők: Nacho (72.), Asensio (76.).

Borítókép: Nacho gyönyörű gólt szerzett (Fotó: AFP)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.