A Fradi irigyelt titkáról tart előadást a klub vezérigazgatója

Minden, amit a magyar, sőt a nemzetközi labdarúgásról tudni kell. Dióhéjban így jellemezhetjük, a Football Forum Hungaryt, amelyet május 30-án, azaz jövő kedden a Groupama Arénában rendeznek. Az egész napos program három különböző teremben zajlik majd, az előadók között olyan jeles személyiségek lesznek, mint Marco Rossi, a magyar válogatott szövetségi kapitánya, Szalai Ádám, a nemzeti csapat korábbi csapatkapitánya, Orosz Pál, a Ferencváros vezérigazgatója vagy éppen az aranylabdás Hriszto Sztoicskov, a bolgár válogatott és a Barcelona korábbi világklasszisa.

Magyar Nemzet
2023. 05. 24. 11:04
Orosz Pák, Owusu Kwabena
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Football Forum Hungary küldetése, hogy intenzív kapcsolatépítési fórumot biztosítson a nemzetközi labdarúgás szereplőinek. Az egész napos konferencián az érdeklődök mintegy harminc előadást hallgathatnak meg, amelyet műfajuk szerint kerekasztal-beszélgetések, workshopok és prezentációk lesznek.

A főszervező, a The Path Sports Management ügynökség a Sport&Move-val együttműködésben 2022-ben már rendezett egy nagyszabású nemzetközi sportkonferenciát Budapesten, a Sport Fórum Hungaryt, amelyen hetven előadó szimultán három teremben tartott előadást a sport különböző témáiban, kiemelten a sport fenntartható üzemeltetéséről a sportmarketing és -menedzsment folyamatokról, a magyar sport startup fejlődéséről, a nemzetközi trendekről.

A Football Forum Hungary témái:

  • A futballmenedzsment nemzetközi trendjei.
  • Megfigyelés és toborzás.
  • Karrierépítés a labdarúgásban.
  • Út a topligákba.
  • Transzferstratégiák.
  • Az ügynökök világa.
  • A jövő edzői.
  • Menedzsment az ifjúsági labdarúgásban.

Az előadások három teremben zajlanak majd délelőtt tíz órától délután hat óráig. Ezután a kötetlen és lazább hangulatú szórakoztató programok várják a résztvevőket.

A Bajnokcsapat teremben a magyar futball talpra állásának háttere, fontosabb mérföldkövei, a FIFA új ügynöki szabályzata, valamint a toborzási stratégia kerül terítékre. Orosz Pál, az FTC Zrt. vezérigazgatója az előadásában arról beszél, hogy a Ferencváros példája azt bizonyítja, napjainkban sem lehetetlen Magyarországtól a nemzetközi elit ligáiba játékosokat előadni. Erről árulkodik Myrto Uzuni, valamint példája: előbbi másfél éve igazolt a spanyol Grandához, utóbbit a Fradi a télen adta el a német Union Berlinnek. Az estét pedig Hriszto Sztoicskov, a bolgárok aranylabdás játékosa és a magyar válogatott szövetségi kapitánya zárja.

A Kupagyőztes teremben is rengeteg érdekesség lesz. Többek között szó lesz a adatforradalomról és a karrierépítésről. Megtudhatjuk, hogyan változott a játékosügynökök szerepe az elmúlt négy évtizedben. A visszavonulás utáni karrierépítésről pedig Danko Lazovics, a korábbi szerb, orosz és magyar bajnok támadó fog előadást tartani.

A Gólkirályok termében a korábbi magyar válogatott Németh Krisztián az ifjúsági labdarúgás fejlődéséről beszél majd, Paco Gallardo, a Leeds United U21-es csapatának az edzője pedig a fiatal játékosok kitörési lehetőségeit hasonlítja majd össze a La Ligában és a Premier League-ben. A legnagyobb érdeklődés minden bizonnyal a magyar válogatott korábbi csapatkapitányának előadását kíséri majd, aki a külföldön töltött pályafutásáról beszél bővebben.

A jegyvásárlás részleteiről a www.footballforumhungary.hu oldalon tájékozódhatnak.

Borítókép: Ha beváltja a hozzá fűzött reményeket, idővel Owusu Kwabena is továbbléphet a Fradiból (Forrás: Fradi.hu)


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.