Akár orvos is lehet a Veszprém csapatkapitánya

Nem mindennapi karrierváltással lepheti meg a sportvilágot a Telekom Veszprém csapatkapitánya. A háromszoros világbajnok dán kézilabdázó a nyáron hazatér a Silkeborghoz, és a pályafutása végén újra beülhet az iskolapadba.

Magyar Nemzet
2023. 05. 01. 9:58
LAUGE SCHMIDT, Rasmus
Férfi kézilabda BL - Telekom Veszprém-CS Dinamo Bucuresti Fotó: Bodnár Boglárka
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Rasmus Lauge életét a THV Kiel ajánlata változtatta meg. A dán válogatottal kétszeres világ-, egyszeres Európa-bajnok klasszis kézilabdázó a kétezres évek elején orvosnak tanult a saját hazájában, amikor befutott a Bajnokok Ligája-győztes német sztárcsapat ajánlata. Lauge azóta megfordult Flensburgban, s onnan igazolt, követve akkori edzőjét, Ljubomir Vranjest a Telekom Veszprémhez. Más kérdés, hogy Vranjest menesztették, mire újra együtt dolgozhattak volna, immár Veszprémben. Lauge 2019-től erősíti a magyar rekordbajnokot, a nyáron tér haza, a Silkeborgban folytatja, majd fejezi be a pályáját a 31 éves klasszis. Az irányító-átlövő rendhagyó interjút adott a Dán Olimpiai Bizottság honlapjának, s ebből kiderül, hogy még nem tett le arról, hogy előbb-utóbb orvos legyen.

2023-IHF-WORLD-MEN-S-HANDBALL-CHAMPIONSHIP-FINAL-FRANCE-DENM/
Lauge parádézott a franciák elleni vb-döntőn      Fotó: Reuters/Jesper Zerman

– Ha nem kézilabdáznék, akkor belevágtam volna az orvosi tanulmányokba. Vagy már orvos is lennék. Valójában azelőtt megkezdtem a tanulmányaimat, hogy 2013-ban ajánlatot kaptam Kieltől. De mivel sok a gyakorlati tantárgy és a kötelező gyakorlat, túl nehéz lett volna összeegyeztetnem. Így hát elvetettem, és megpróbáltam megvalósítani az álmomat, hogy külföldön kézilabdázzak. De most aláírtam egy hosszú szerződést a Silkeborggal, és soha nem tudhatod, hogyan változnak a dolgok, ha egyszer befejezem – idézte a Daniasport.hu a Dán Olimpiai Bizottság honlapján megjelent rendhagyó interjút.

Lauge villámkérdésekre válaszolt, ebből derül ki, hogy a példaképe és a kézilabdázó Nikola Karabatic. A fiataloknak Lauge azt javasolja, hogy ne görcsöljenek, mert a kézilabdán túl is van élet, és persze az is, hogy szerinte a dán válogatott élén 2030-ig szerződést hosszabbító Nikolaj Jakobsen a világ legjobb edzője.

Borítókép: Lauge mindenkit meglepett (Fotó: Nemzeti Sport)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.