Az újabb igazolással kezd összeállni a veszprémi kirakós

A Telekom Veszprém férfikézilabda-csapata bejelentette, hogy leigazolta a lengyel Wisla Plock balátlövőjét, Szergej Koszorotovot. A huszonhárom éves balátlövő az orosz válogatott húzóembere, Veszprémben Yehia El-Derával és Ligetvári Patrikkal kell megküzdenie a csapatba kerülésért.

2023. 03. 08. 11:40
null
Russia's Sergei Mark Kosorotov (R) fights for the ball with Lithuania's Gerdas Babarskas (L) during the Men's European Handball Championship preliminary round day 1 Group F match between Russia and Lithuania inKosice, Slovakia on January 13, 2022. (Photo by PETER LAZAR / AFP) Fotó: PETER LAZAR / AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lassan körvonalazódni látszik, milyen játékoskerettel vág neki a Telekom Veszprém férfikézilabda-csapata a 2023–24-es szezonnak. A klub tavaly nyáron több jelentős igazolást is nyilvánosságra hozott: ekkor derült ki, hogy az olimpiai bajnok francia szélső Hugo Descat és a szintén francia, szintén olimpiai bajnok, sőt Bajnokok Ligája-győztes beálló, Ludovic Fabregas mellett a spanyol irányító, Agustin Casado és a dán Aalborgtól érkező Európa-bajnok svéd jobbátlövő, Lukas Sandell is az Építőknél folytatja a pályafutását.  

Szintén tavaly jelentette be a klub, hogy a csapatkapitány, az irányítóként és balátlövőként is bevethető Rasmus Lauge a nyártól hazaköltözik, és a dán Silkeborgban tölti a pályafutása utolsó néhány szezonját. A Veszprém lépéskényszerben volt, mindenképpen kellett szerződtetnie egy balátlövőt a következő szezonra. A februárban igazolt Nedim Remili inkább az irányító poszton hatékony, az egyiptomi Yehia El-Dera szintén, Ligetvári Patrikra pedig elsősorban a védekezésben számít Momir Ilics vezetőedző.

A hiányposztra egy orosz játékost szerződtetett a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében a Szegeddel összekerülő magyar rekordbajnok. A Csehovszki Medvegyiben nevelkedett, jelenleg a lengyel Wisla Plockot erősítő 23 éves balátlövő, Szergej Koszorotov érkezik Veszprémbe. A klub forrásai arról nem tesznek említést, hogy az átigazolás előtt megkérdezték-e Xavi Sabaté véleményét. A Veszprém korábbi edzője jelenleg a Plockot irányítja, tisztában van Koszorotov képességeivel. Az orosz játékos eddigi legnagyobb klubsikere egy bronzérem az Európa-ligában a lengyel csapatával. 

Veszprémben lassan a kirakós összes darabja a helyére kerül, illetve még a Kielce nehéz anyagi helyzete és az onnan igazolható, elvágyódó játékosok esetleges szerződtetéséből húzhat hasznot a bakonyi klub.

Borítókép: Koszorotov Veszprémben folytatja (Fotó: AFP)  

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.