Megvan az első jelentkező a kézilabda-szövetség elnöki posztjára

Ilyés Ferenc, a Veszprém, a Szeged és a Tatabánya korábbi klasszisa, a válogatott volt csapatkapitánya a Nemzeti Sportnak adott interjút, amelyben bejelentette, hogy indul a Magyar Kézilabda-szövetség elnöki posztjáért, és az elképzeléseit is felvázolta.

2023. 03. 07. 7:32
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Néhány hete Kocsis Máté, a Magyar Kézilabda-szövetség leköszönő elnöke a kormánypártok balatonfüredi frakcióülésén tartott sajtótájékoztatóján elmondta, kit látna szívesen utódjaként az MKSZ elnöki székében. Az erre vonatkozó kérdésre azt felelte, hogy szívesen látná utódjaként az egykoron Szegeden, Veszprémben és Tatabányán is megfordult, 229-szeres válogatott Ilyés Ferencet. 

Ha a közgyűlés küldöttei egyetértenek vele, akkor nem lesz akadálya a kívánsága teljesülésének, Ilyés Ferenc ugyanis a Nemzeti Sportnak adott interjújában jelentette be, hogy megpályázza az elnöki posztot. Egyben cáfolta, hogy Kocsis Máté találta volna ki ezt a megoldást, bár először vele konzultált, miután megtudta, hogy a Fidesz frakcióvezetője nem jelölteti magát újra, majd úgy döntött, kandidáltatja magát. Ezután beszélt a sportág több szereplőjével, akik pozitívan reagáltak az ötletére. Fontos döntés, hogy főállású elnök lenne, azaz minden percét a magyar kézilabda egészének szentelné, és feladná a jelenleg Tatabányán végzett munkáját.

 

Arra a kérdésre, hogy az elmúlt években mit csinált volna, azaz a jövőben mit csinálna másképp, ezt válaszolta:

– A sportág tömegesítése megtörtént, a szükséges létesítmények, az infrastruktúra megépült, az utánpótlás-korosztályokban tarolunk. Kocsis Máté éppen a Nemzeti Sportnak adott interjújában fogalmazott úgy, hogy építeni csak a jövőt lehet, a jelent készen kapjuk. Az elmúlt években elvégzett munkának köszönhetően az alapok szilárdak, a magyar kézilabda egyedi lehetőségek előtt áll. Ezeket ki kell használni. Ezért kardinális kérdés a sikeres utánpótlás-játékosok átvezetése a felnőttválogatottba. Első lépésként meg kell vizsgálni, hogy a nehézségek csak akkor jelentkeznek-e, amikor az adott játékosok a korosztályos csapatokból kiöregednek, vagy korábbról erednek, mélyebben gyökereznek, és már a képzésben is bajok vannak.

Fotó: Nemzeti Sport

Ilyés Ferenc pontosan tudja, hogy hosszú távon a sportág sorsát is a felnőttválogatottak eredményessége határozza meg, ugyanakkor nehéz pontosan kimérni, hogy a szövetség mennyiben lehet jelen a klubok hétköznapjaiban, munkájában. Léteznek részérdekek, természetes, hogy a sportág minden szereplője nem mindig tart pontosan ugyanabba az irányba, de ő hiszi, hogy a fontos és közös ügyekben a lehető legközelebb tudja hozni egymáshoz az érintett feleket. Arról, hogy ki lehet ellenfele az elnökválasztáson, ezt mondta:

– Nem tudom, de egyrészt nekem a saját programomra, tennivalómra kell koncentrálnom, másrészt nem tekinteném ellenfélnek őket, mert bárki is lesz az elnök, neki nem magát, hanem a magyar kézilabdázást kell építenie, pontosabban szolgálnia. Különben semmi értelme az egésznek.

A teljes interjút ide kattintva olvashatja el.

Borítókép: Ilyés Ferenc eddig sok pozitív visszajelzést kapott (Fotó: Mirkó István)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.