Tényleg elhagyja Veszprémet a világbajnok csapatkapitány

A múlt héten dániai forrásokra hivatkozva számolt be arról a Nemzeti Sport, hogy Rasmus Lauge, a tavaly nyáron megválasztott csapatkapitány 2023 nyarán a Silkeborg csapatában folytatja a pályafutását. Ma a játékos klubja, a Telekom Veszprém a hivatalos oldalán erősítette meg, hogy Lauge valóban hazaigazol.

Magyar Nemzet
2022. 04. 11. 16:02
A Veszprém irányítója és csapata nagyon belelendült a szezon végére Fotó: Szabó Miklós Forrás: Nemzeti Sport
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Rasmus Lauge 2021-ben kettő plusz egy évet hosszabbított a Veszprémmel. A kontraktusban volt egy záradék a játékos kérésére – a koronavírus-járványra való tekintettel –, mely szerint 2023 nyarán visszatérhet Dániába. A 30 éves klasszis úgy döntött, él ezzel az opcióval. Igaznak bizonyultak tehát a dán TV2 értesülései Lauge hazatéréséről.

– Abban talán mindannyian egyetértünk, hogy mindenhol jó, de a legjobb otthon. Főleg ott, ahol minden elkezdődött. Ezzel együtt is hadd szögezzem le, hogy nagyon megszerettem a Telekom Veszprémet, a várost, a Balatont és környékét, az országot, de leginkább a szurkolókat! Még sok munka vár ránk. Minden tőlem telhetőt meg fogok tenni, hogy a lehető legtöbb trófeát hódítsuk el az idén és a következő idényben köztük a legfontosabbat is! – árulta el Lauge a klub honlapjának.

Lauge a Bjerringbro-Silkeborgnál kezdte a pályafutását, majd a német Kielt és a Flensburgot erősítette, 2019 nyarán Ljubomir Vranjes akkori edző kérésére igazolt a Veszprémhez, melynek tavaly nyár óta a csapatkapitánya.

Borítókép: Lauge megszerette a Balaton-felvidéket, de haza szeretne térni (Fotó: Nemzeti Sport)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.