A bőség zavarával küzdhet a Telekom Veszprém edzője

A spanyol Agustín Casado lehetséges érkezésével a következő szezontól négyen pályáznak egy helyre a Telekom Veszprém férfi kézilabdacsapatánál.

Magyar Nemzet
2022. 04. 10. 14:23
HANDBALL-EURO-ESP-DEN (L) jumps to shoot past Denmark’s left back Henrik Mollgaard (R) during the Men's European Handball Championship semi-final match between Spain and Denmark in the MVM Dome arena in Budapest, Hungary, on January 28, 2022. (Photo by Attila KISBENEDEK / AFP) Fotó: Europress/AFP/KISBENEDEK ATTILA
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az északmacedón 24rakomet portál írta meg, hogy a spanyol férfi kézilabda-válogatott Eb-ezüstérmes irányítója, Agustín Casado a következő szezont a Telekom Veszprém csapatában kezdi meg. A játékos eredetileg a fehérorosz Meskov Breszthez szerződött volna a spanyol La Riojától (itt szerepelt kölcsönben korábban Ligetvári Patrik), de az orosz–ukrán háború miatt életbe léptetett szankciók miatt nem valósul meg az átigazolása.

Casado érkezével hirtelen négy bevethető irányító lesz Veszprémben. Petar Nenadics, Kentin Mahé és mellett a a 25 éves spanyol is Momir Ilics edző rendelkezésére áll. Mindhárom játékosnak érvényes szerződése van, ha csak valami meglepetés nem történik az átigazolási piacon, valamennyien Veszprémben kezdik meg a következő szezont. Momir Ilics kellemes gondokkal szembesülhet, amennyiben igaznak bizonyulnak az északmacedón honlap értesülései.

A 24rakomet további érdekességeket is nyilvánosságra hozott a Veszprémmel kapcsolatban. Azt állítja, hogy Andreas Nilsson és Blaz Blagotinsek szerződése lejártával jövő nyáron távozik a magyar rekordbajnoktól. Ennek lehet némi valóságalapja, tekintettel arra, hogy a Veszprém tavaly ősszel jelentette be, hogy a francia–szerb beálló, Dragan Pesmalbek a klubnál folytatja a karrierjét, spanyol források pedig a napokban szellőztették meg, hogy a Barcelona olimpiai bajnok francia beállója, Ludovic Fabregas a jövő nyártól Veszprémbe költözik.

Jelentős átalakuláson megy keresztül a Telekom Veszprém játékoskerete: Pesmalbek mellett az egyiptomi átlövő-irányító, Jehia el-Dera és fehérorosz jobbszélső, Mikita Vajlupav is a királynék városában folytatja a pályafutását. Az északmacedón Dejan Manaszkov helyére az izlandi balszélső, Bjarki Már Elísson érkezik. A magyar kézilabda egyik legtehetségesebb játékosának tartott irányító Fazekas Gergőt is a Veszprémhez köti a szerződése, de ő a következő két szezont a lengyel Wisla Plock csapatánál tölti. 

Borítókép: Casado lehet a legújabb veszprémi irányító (Fotó: AFP)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.