Minden benevezett magyar játékos gólt szerzett Veszprémben

A Telekom Veszprém minden benevezett magyar játékosa gólt szerzett a Vardar Szkopje ellen a férfikézilabda Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének visszavágóján. Ennél sokkal több pozitívumot nem lehet elmondani egy tét nélküli, döntetlenre végződött meccsről, hiszen a továbbjutás már egy hete eldőlt a macedón fővárosban. A Veszprém az előző szezon döntőse, a dán Aalborg ellen játszik majd a Final Fourba jutásért.

Magyar Nemzet
2022. 04. 06. 20:17
NENADIC, Petar
Veszprém, 2022. április 6. A veszprémi Petar Nenadic (k), valamint az északmacedón csapatban játszó Bakary Diallo (b) és Jeremy Toto (j) a férfi kézilabda Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének visszavágóján játszott Telekom Veszprém - HC Vardar 1961 mérkőzésen a Veszprém Arénában 2022. április 6-án. MTI/Vasvári Tamás Fotó: Vasvári Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Telekom Veszprém a múlt héten Szkopjében megágyazott a továbbjutásának az északmacedón Vardar elleni 30-22-es győzelmével. Nem sok nyitott kérdés maradt a visszavágóra, többen, például  a korábbi veszprémi edző, majd szövetségi kapitány, Vass Sándor is azt nyilatkozta, hogy a közönség kiszolgálása maradt az elsődleges feladata a magyar rekordbajnoknak. 

Felvetődött a kérdés, hogy mikor, ha nem most kísérletezzen Momir Ilics a fiatalokkal, akiknek jobbára epizódszerep jutott az eddigi BL-menetelés során. A meccsre nevezett keretet böngészve hamar kiderült, hogy a veszprémi stáb minimalizálni akarta a kockázatot, még a nyolcgólos előny birtokában sem ajándékozta meg játékpercekkel a feltörekvő tehetségeit. Árgus szemmel figyeltük, hogy vajon a válogatott Izrael elleni jövő heti vb-selejtezőit egészségi okok miatt lemondó Szkopje után ezúttal is ott lesz-e a pályán. A válaszra nem is kellett sokat várni. Momir Ilics benevezte őt a találkozóra.

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Telekom Veszprém (@handballveszprem) által megosztott bejegyzés

David Davis a meccs előtt nyilatkozott a Sport TV-nek.  Sok kedves emléket ápolok, ezért nagyon jó visszatérni Veszprémbe. A nyolcgólos hátrányunk jelentős, de a visszavágón sem adjuk fel, a saját játékunkat akarjuk játszani. A szkopjei első félidő még úgy-ahogy elment, de a szünet után jobb volt a Veszprém. Az igazi probléma a helyzetkihasználás volt. Ezen kell változtatnunk Veszprémben– mondta a Vardar edzője, aki 2018 és 2021 között dolgozott Veszprémben. 

Davis korábbi játékosával Omar Jahjával beszélgetett a bemelegítés előtt:

Hetven szurkoló érkezett Szkopjéból a visszavágóra, a Vardar orosz szélsője, Timur Gyibirovnak a vélhetően utolsó BL-meccsére. 

Különösebb meglepetés nem volt a Veszprém kezdőcsapatában: Kentin Mahé, Petar Nenadics és Omar Jahja volt a három belső ember, Blaz Blagotinsek a beálló, Gasper Marguc és Manuel Strlek játszott a két szélen. A szkopjei hős, Rodrigo Corrales volt a kapus. Momir Ilics és stábja fikarcnyi rizikót sem vállalt az összeállítás terén. 

Vardar-góllal indult a visszavágó, de pillanatok alatt 3-1-re fordított a magyar csapat. Omar Jahja, a hetek óta önbizalomhiánnyal küzdő fiatal egyiptomi is feliratkozott a veszprémi gólszerzők közé. 

Különösebb nyomás nélkül játszhattak a felek, Nenadics harmadik góljával lett 6-3. Szemlátomást egy percre sem akarta elhitetni ellenfelével Ilics csapata, hogy lehet keresnivalója a visszavágón. Ez is indokolta a rutinos játékosok szerepeltetését a hazai oldalon. Mahé, a hetek óta önkívületben játszó francia irányító álomszép kínai figurából szerzett gólt. Blagotinsek helyére Nilsson érkezett. Néhány apróbb pontatlanságot kihasznált a Vardar. Az egyenlítésért támadt, amikor Sipos Adrián méteres hátrányból indulva vetődött egy szabad labdára a félpályánál, és lőtte az üres kapuba. A gól hűen mintázta a Veszprém hozzáállását. 

Vardar-egyenlítés helyett zsinórban három góllal meglépett a Veszprém. A győzelem és a továbbjutás sem forgott veszélyben. Ezért vagy sem, mindenesetre a félidő záró tíz percére Ilics további két magyar játékost küldött a pályára: az egészségi problémákkal küzdő Lékai Mátét és Ligetvári Patrikot. Jorge Maqueda is érkezett. A spanyol Európa-bajnok góllal nyitott. A macedón csapat képtelen volt hatékonyan védekezni Nilsson ellen, a támadásaiba pedig rengeteg technikai hiba csúszott. Lékai volt a második magyar gólszerző a meccsen, ezzel lett 17-11. Ligetvári átlövéssel jelentkezett. Ötgólos Veszprém-előnnyel ért véget az első félidő.

A szünet után

A fiatal játékosait is bevetette Momir Ilics: Lukács Péternek és fiának, a felnőttválogatottban is számításba vett Ilics Zoránnak is lehetőséget adott. Mindketten góllal hálálták meg a bizalmat. Igen ám, de a biztos vezetés tudatában csökkent a koncentráció, és a Corralest váltó Vladimir Cupara hiába mutatott be bravúrokat. A Vardar kapujában is brillírozott a kapus, Gogov, ráadásul támadásban alaposan összekapta magát a kétszeres BL-győztes. Így a végén a győzelem is veszélybe került. Két és fél perccel a vége előtt kiegyenlített a Vardar. Váratlanul izgalmasan alakult a hajrá, a győzelem nem lett meg, a de a továbbjutás igen. Igaz, az már a múlt héten eldőlt.

A Telekom Veszprém a dán Aalborg ellen játszik a Final Fourba jutásért. 

Férfikézilabda Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, visszavágó: Telekom Veszprém–Vardar Szkopje 31-31 (18-13). Továbbjutott: Telekom Veszprém (61-53-as összesítéssel).

(Fotó: Nemzeti Sport) 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.