A Veszprém nagyon megverte a korábbi edzője csapatát

Szorosabb meccsre számítottak: a nemzetközi szaksajtó és a két csapat szakmai stábja is élesebb találkozóra számított. Ehhez képest egy viszonylag kiegyenlített első félidő után a Telekom Veszprém állva hagyta a Vardar Szkopjét, és nagyon simán, 30-22-re győzött. A jövő szerdai visszavágó formalitásnak tűnik.

Magyar Nemzet
2022. 03. 31. 20:13
HC Vardar 1961 vs Telekom Veszprem HC
epa09862344 Veszprem's Petar Nenadic (L) in action against Vardar's Bakary Diallo (R) during the EHF Champions League playoff, first leg handball match between HC Vardar 1961 and Telekom Veszprem HC in Skopje, Republic of North Macedonia, 31 March 2022. EPA/GEORGI LICOVSKI Fotó: EPA/GEORGI LICOVSKI Forrás: EPA
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Pick-Szeged flensburgi veresége után a Telekom Veszprém az északmacedón Vardar Szkopje ellen lépett pályára a férfikézilabda Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében. 

A párosítás egyebek mellett David Davis személye miatt tartogatott némi pikantériát: a Vardar spanyol edzője 2018 és 2021 között dolgozott a Veszprém edzőjeként, sőt BL-döntőbe vitte a bakonyiakat. A finálét a balkániak nyerték a magyar csapat ellen.

A két edző, Momir Ilics és David Davis jó hangulatban beszélgetett a meccs előtt: 

Davis 2021-ben távozott Veszprémből, 2022-ben nevezték ki a Vardar edzőjének. A Vardar az A csoport 5. helyéről kvalifikálta magát a nyolcaddöntőbe: Davis tanítványai hat győzelemmel, egy döntetlennel és hét vereséggel 13 pontot gyűjtöttek a csoportban. Davis érkezése óta veretlenek a BL-ben. Februárban idegenben győztek a Montpellier és a Zágráb ellen, márciusban az Elverum ellen, majd a fehérorosz Meskov Breszt kizárásával újabb két pontot gyűjtöttek.

Színtiszta idegenlégiós kezdőcsapattal állt fel a Veszprém. sérülés, Ligetvári Patrik taktikai okok miatt a kispadon kezdett, Sipos Adrián csak a védekezésben kapott szerepet. 

Kentin Mahé két szép góljával vezetett a Veszprém, de utána zsinórban három góllal fordított a Vardar, főleg a támadásban látott bizonytalanság volt szembetűnő a magyar csapatnál. Timur Gyibirov zsinórban két hétméterest értékesített. Az ötlethiány és a bátortalan támadásszövés jellemezte a Veszprém játékát, Omar Jahja labdaeladása után már a háromgólos előnyért rohanhatott – szó szerint – az északmacedón alakulat. Rodrigo Corrales védése tartotta életben a Veszprém reményeit. 

Filip Taleski volt a Vardar legveszélyesebb embere az első félidőben:

Nem az eredmény, a mutatott játék volt igen szerény a Veszprém részéről. A Vardar kőkemény védekezése megfojtotta a magyar átlövő kísérleteket. Tíz perc veszprémi gólcsend végén Blagotinsek szerezte meg a magyarok harmadik gólját. Nilsson és Strlek góljával egy csapásra szoros lett a meccs. Corrales védéseivel alapozta meg a veszprémi felzárkózást, jóllehet továbbra sem volt értékelhető átlövőjátéka a magyar csapatnak. De Nilsson és Corrales hozzá tudott tenni egy-két extrát a csapat teljesítményéhez. 

Nilsson volt a Veszprém nyerő embere:

Szűk öt perccel a szünet előtt Nilsson góljával érte utol ellenfelét a Veszprém, sőt a veterán svéd a vezetést is megszerezte. Lékai Máté jól szállt be a meccsbe. A lendület továbbvitte a csapatot, a beálló és a szélsők körüli védekezési hiányosságokat okosan használta ki a magyar csapat, és a szünetre négygólos előnyt (15-11) harcolt ki.

A szünet után

Ligetvári Patrik érkezett a pályára, a válogatott átlövőre védekezésben számított Momir Ilics. Lékai Máté talpról eleresztett bombagóllal jelentkezett. Jorge Maqueda emberelőnyben üres kapus gólt szerzett, ugyanezt tette Strlek. Corrales továbbra is kiválóan védte az átlövéseket. Már héttel ment a Veszprém, nemcsak a meccs, de a továbbjutás is eldőlni látszott. Nyolc góllal vezetett ekkor a Veszprém.

Összeállt a Veszprém védekezése: Ligetvári, Sipos és Blagotinsek kőkeményen zárt középen. Bő negyedóra játék után szerezte meg a Vardar a második gólját a második félidőben. Vladimir Cupara újabb hétméterest védett. Tíz gólra hízott a Veszprém előnye. Cupara további heteseket védett.

Nagyon sima, edzőmeccsre emlékeztető parti lett a vége az északmacedón szurkolók nagy bánatára. 30-22-re nyert a Veszprém, és ezzel eldöntötte a továbbjutást. 

A mérkőzés statisztikája ITT látható. 

Férfikézilabda Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő: Vardar Szkopje–Telekom Veszprém 22-30 (11-15). A visszavágót jövő szerdán játsszák. A párharc győztese a dán Aalborg ellen küzd meg a Final Fourba jutásért.  

Borítókép: Petar Nenadics kiismerte a Vardar védekezésének ellenszerét (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.