Az olimpiai ezüstérmes magyar versenyző házigazda lesz Csopakon

Ha nem Csopakon rendeznék a finndingi Európa-bajnokságot, Berecz Zsombor biztosan rajthoz állt volna a versenyen. De idén nem indulóként, hanem házigazdaként lesz jelen a jövő vasárnap kezdődő csopaki Eb-n.

Forrás: MTI2023. 05. 03. 10:51
BERECZ Zsombor
Tokió, 2021. augusztus 3. Berecz Zsombor a vitorlázók Finn dingi versenyének éremfutamában a világméretû koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpián az Enosimai Jachtkikötõben 2021. augusztus 3-án. Berecz Zsombor ezüstérmet nyert. MTI/Czeglédi Zsolt Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Rá kellett jönnöm, a kettő együtt nem működik, hogy versenyző és szervező is legyek egyszerre, ezért házigazdaként segítek az indulóknak, ahol tudok a csopaki Eb-n – nyilatkozta az MTI-nek Az olimpiai ezüstérmes vitorlázó klubja, a Procelero SE az Eb rendezője. 

Berecz Zsombor a tokiói olimpián. Fotó: Nemzeti Sport

Bár a hajóosztály kikerült az olimpia programjából, ezért kicsit átalakult, de így is már 75 nevezés érkezett az Eb-re, ebből közel hazai hazaiaktól. – Elég népes lesz a hazai mezőny is, a mi favoritunk Németh Domonkos, aki idén ezüstérmet nyert a világbajnokságon – hangsúlyozta Berecz. 

A 2005-ben alakult Procelero SE először lesz nagy nemzetközi verseny szervezője, de idén máris duplázik, mert szeptemberben Kalóz Eb-t rendez. – Csak profikkal dolgozunk, tapasztalt versenyszervezőket és rendezőket kértünk fel, hogy színvonalas Európa-bajnokságunk legyen, reméljük, a szél is velünk lesz. Olyan Eb-t szeretnék, amilyenben nekem nem volt részem, sok programot biztosítunk az indulóknak, hogy megszerettessük velük kis hazánkat – fogalmazott a világ- és Európa-bajnok vitorlázó, aki a klubban elnökségi tag és szakosztályvezető.

Borítókép: Berecz Zsombor (Fotó: Nemzeti Sport)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.