Carlos Alcaraz világelső lesz, de kikapott magyar ellenfelétől

Marozsán Fábián döbbenetes meglepetést okozott Rómában. A magyar teniszező két játszmában nyert a második kiemelt Carlos Alcaraz ellen, aki jövő héttől ismét vezeti a rangsort.

2023. 05. 15. 15:16
Carlos Alcaraz Marozsán Fábián
Spain's Carlos Alcaraz returns to Hungary's Fabian Marozsan during their third round match of the Men's ATP Rome Open tennis tournament at Foro Italico in Rome on May 15, 2023. (Photo by Tiziana FABI / AFP) Fotó: AFP/Tiziana Fabi
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Marozsán Fábián a római mesterversenyen vívhatott először főtáblás mérkőzést ATP-tornán. A huszonhárom éves magyar teniszező azonnal meg is szerezte az első győzelmét ezen a szinten, majd Corentin Moutet búcsúztatása után első top 50-es elleni győzelmét aratta, döntő szett tie breakben győzte le az Australian Open-negyeddöntős Jiri Leheckát. Hétfőn, a harmadik fordulóban újabb szintlépés következett Marozsán számára, aki pályafutása során még nem találkozott top 35-ös riválissal: a US Open-bajnok Carlos Alcaraz volt az ellenfele, aki ugyan ezt a hetet még a világranglista második helyén kezdte, de már biztos, hogy a római verseny után ismét világelső lesz.

Marozsán Fábián Carlos Alcaraz
Marozsán Fábián szenzációs bravúrt ért el Carlos Alcaraz legyőzésével (Fotó: AFP/Tiziana Fabi)

Esélylatolgatásról keveset lehetett írni a mérkőzés előtt, a világranglistán 135. helyen álló Marozsán már a harmadik fordulóba jutással is karrierje legszebb eredményét érte el, Alcaraz eközben tizenkét meccses győzelmi sorozat után érkezett a meccsre, Barcelonában és Madridban is ATP-tornát nyert az elmúlt hetekben.

Marozsán meglepte Alcarazt

A mérkőzés első játékában a spanyol azonnal bréklabdához jutott, ám Marozsán végül hozta az adogatását. A magyar teniszező azonban nem érte be ennyivel, látványos pontokkal tréfálta meg a hitetlenkedő Alcarazt.

2:1-nél Marozsán elvette Alcaraz adogatását, az előnyt pedig szépen tartotta meg a játszma során. Amikor ki kellett szerválnia a szettet, szó sem volt megremegésről, a húszéves spanyol világsztár beleszagolni is alig tudott a magyar teniszező adogatásaiba.

Valószínűleg Francesco Totti sem erre az elsöprő Marozsán-teniszre számított, amikor helyet foglalt a lelátón.

Marozsán nem lassított, a második játszmában az első két adogatójátékát semmire hozta, míg Alcaraz továbbra is nyomás alatt játszott, az egyik játékban három bréklabdát hárított.

3:3-nál Marozsán brékelte ellenfelét, de Alcaraz azonnal válaszolt, ő is elvette a magyar játékos adogatását. 5:5-nél egy szenzációs fonákkal ismét bréklabdához jutott Marozsán, de ezúttal nem tudott előnybe kerülni, a második játszma tie breakbe torkollott.

Azt viszont Marozsán nyerte, így véghez vitte a bravúrt, legyőzte Alcarazt!

Róma, ATP 1000-es teniszverseny, 3. forduló

Marozsán Fábián–Alcaraz (spanyol, 2.) 6:3, 7:6

Borítókép: Carlos Alcaraz nem ilyen mérkőzésre számított Marozsán Fábián ellen (Fotó: AFP/Tiziana Fabi)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.