Bondár Anna óriási bravúrja, legyőzte a korábbi világelsőt

A római női tenisztorna már a második fordulójánál jár, azaz csütörtökön már kiemelt játékosok is pályára léptek. A tizenharmadik kiemelt Karolína Plísková számára a kezdet egyben a véget is jelentette az olasz fővárosban, ugyanis a korábbi világelső ellen Bondár Anna két játszmában nyert. A huszonöt éves magyar játékos életében először nyert aktuálisan a top 20-ban jegyzett teniszező ellen. Marozsán Fábián megnyerte karrierje első ATP-főtáblás meccsét.

Magyar Nemzet
2023. 05. 11. 14:23
Bondár Anna - Fucsovics
Nagyvárad 20221111 Tenisz Billie Jean King Cup Románia Magyarország fotó kovács péter Nemzeti Sport Bondár Anna Fotó: Nemzeti Sport/Kovács Péter
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bondár Anna csak kiharcolt magának egy pihenőnapot. A huszonöt éves magyar teniszező hétfőn és kedden selejtezős meccset vívott Rómában, szerdán már a főtáblán nyert, csütörtökön pedig a korábbi világelső, a cseh Karolína Plísková volt az ellenfele. A találkozó egyértelmű esélyese a római WTA 1000-es torna tizenharmadik kiemeltje volt, Bondár azonban borította a papírformát.

Bondár korábban még sohasem játszott a római versenyen, Plísková viszont 2019-ben megnyerte a tornát.

Az első játszma szorosan alakult, két-két brék után a rövidítést Bondár 7-5-re nyerte meg, aki kiváló ejtéseivel gyakran zavarba hozta cseh ellenfelét.

A második játszmában a magyar teniszező esélyt sem adott ellenfelének, 4:0-ra ellépett, négy adogatójátékában pedig összesen öt pontot veszített.

Bondár életében először játszott és nyert korábbi világelső ellen, s aktuálisan top 20-ban jegyzett ellenfelet is először győzött le. Pénteken nem kell játszania, szombaton, a harmadik fordulóban a kínai Cseng Csin-ven (22. kiemelt) vagy a francia Alizé Cornet lesz az ellenfele.

Csütörtökön Marozsán Fábián is pályára lépett Rómában, karrierje első ATP-főtáblás meccsét a francia Corentin Moutet ellen vívta. Marozsán tökéletes 6:0-s szettel kezdett, a második játszma tie breakjében viszont hiába volt három meccslabdája, Moutet egyenlített. A magyar teniszező azonban nem zuhant össze, 6:2-re megnyerte a döntő játszmát, és bejutott a második fordulóba, ahol a 32. kiemelt Jiri Lehecka lesz az ellenfele.

Borítókép: Bondár Anna (Fotó: Nemzeti Sport/Kovács Péter)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.