Dániából érkezhet a Ferencváros új edzője

A dán TV2 Sport információi szerint Martin Albertsen lesz a Ferencváros női kézilabdacsapatának vezetőedzője, a szezon végén távozó Elek Gábor utódja. Albertsen jelenleg a svájci női válogatottnál dolgozik.

Magyar Nemzet
2023. 05. 15. 10:28
null
Tatabánya 20230422 Nõi kézilabda MK néges döntõ , elõdöntõ FTC -MTK Fotó Árvai Károly - Nemzeti Sport A képen: Elek Gábor Fotó: Árvai Károly/Nemzeti sport
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A dán TV2 információi szerint a Ferencváros megtalálta a szezon végén távozó Elek Gábor utódját; a női kézilabdacsapat edzője a 2018 óta a svájci női válogatott szövetségi kapitányaként dolgozó Martin Albertsen lehet. A dán válogatott az ő irányításával jutott ki története első világversenyére, a tavalyi Európa-bajnokságra.

Copenhagen Handball v FC Midtjylland: Danish Handball Liga
A dán szakember a nyáron veheti át a Ferencváros irányítását                                        Fotó: Jan Christensen/Getty Images

A 45 éves szakember korábban a Viborg, a Randers és a Copenhagen HB szakvezetője volt, 2004-ben dán bajnok lett, de 2014 óta többnyire külföldön dolgozik. Albertsen öt évig a német Bietigheimet irányította, Szikora Melinda jelenlegi és Faluvégi Dorottya következő klubjával két bajnokságot is nyert. 

A Ferencvárost 15 éve irányító Elek Gábor a szezon végén távozik, bár csapata 1997 után ismét megvédte a címét a Magyar Kupában, és 2002-t követően jutott újra elődöntőbe a Bajnokok Ligájában. Elek távozását a Metz elleni, sikerrel megvívott BL-negyeddöntő után jelentette be a Ferencváros.

Borítókép: Elek Gábornak dán utódja lehet (Fotó: Árvai Károly/Nemzeti Sport)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.