Egy percig továbbjutásra állt, aztán önmagát verte meg a Veszprém

Nem sikerült a bravúr. A Telelom Veszprém a hazai 29-29-es döntetlen után idegenben 31-27-re kikapott a lengyel Kielce otthonában, és idén lemarad a férfikézilabda Bajnokok Ligája négyes döntőjéről.

Magyar Nemzet
2023. 05. 18. 20:19
SIPOS Adrián
Kielce, 2023. május 18. Igor Karacic, a Barlinek Industria Kielce (b) és Sipos Adrián, a Telekom Veszprem játékosa a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntõjének visszavágó mérkõzésén Kielcében 2023. május 18-án. MTI/PAP/Piotr Polak Fotó: MTI/PAP/Piotr Polak
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A múlt heti 29-29-re végződött odavágó után a lengyelországi mérkőzés jól kezdődött. Bár nem volt nehéz felülmúlni a 0-4-es veszprémi rajtot. Marguc harcolt ki, Nilsson dobott be egy hetest. Bő egy perc múlva már tovább jutásra állt a Veszprém. Jó volt látni Rodrigo Corrales két szép bravúrját a veszprémi kapuban, majd hozzátett egy harmadikat is. Több mint hat percig tartotta magát a góliszony, az 1-1-es állás, de utána jött egy elhúzódó rövidzárlat, úgy mint három bosszantó hiba támadásban, és ezzel hirtelen két góllal meglépett a házigazda.

Corrales jól kezdett a kapuban:

Döbbenetesen keményen védekezett a Kielce, ez még hagyján, de rendkívül mozgékony volt a hazaiak védőfala; Lauge, Mahé és Eldera is nehezen találta a megoldást, szerencsére Nilsson keze hétméteresből nem remegett meg, egészen a harmadik kísérletig. Az volt a gond, hogy ezzel párhuzamosan a Kielce nem csak hetesből, akcióból is eredményes volt. Tomasz Gebala góljával már 6-2 volt, nem ide. Szűk 12 perc, akciógól nélküli veszprémi támadó játék láttán kért időt Momir Ilics, a magyar csapat edzője. 6-2-nél megint Nilsson volt támadásban a megmentő a Ligetvári Patrikot sérülés miatt nélkülöző Telekom Veszprémben.

PECHMALBEC, Dragan
Olykor a túlerővel is elbántak a lengyelek. Fotó: MTI/PAP/Piotr Polak

Az volt a gond, hogy sokkal több hangszeren játszott a Kielce, a szélről, a beálló posztról és középről is eredményes volt, miközben a Veszprém vért izzadt egy-egy szerzett gólért. Ekkor nem nagyon lehetett látni, mitől fordult volna meg a magyarok szerencséje. Remili hozta magát, a francia klasszis zsinórban három gólt szerzett. Andreas Wolff helyett Mateusz Kornecki érkezett a hazai kapuba. De ő sem tudott hozzászagolni Mahé lövéséhez; két-három gólon táncolt a Kielce előnye. A támadó játék kezdett stabilizálódni, a védekezés viszont elmaradt a várttól. Ennek eredményeként megint duzzadt a hátrány, bő 20 másodperccel az első félidő vége előtt időt kért Talant Dujsebajev, a hazaiak edzője, a hatgólos vezetés volt a tét. Dujsebajev okosan eligazította az övéit, a fiára, Danielre jött ki a figura, és a spanyol színekben játszó átlövő nem is hibázott. Okkal hittük, hogy a meccs addigi legnagyobb különbsége jó eséllyel az egész párharcot eldöntötte.

Ahogy a meccs első gólját, a második félidő első találatát is a Veszprém szerezte. Sőt, a másodikat is, és a harmadik is összejöhetett volna, de egy bántó labdaeladást góllal büntetett a Kielce. Majd visszaállt a világ rendje, megint hat góllal ment a Kielce, innen már tényleg csak a csoda segíthetett a Veszprémen. De nem történt csoda: egyéni akciókból születtek a Veszprém góljai, illetve hetesekből. A szélsőjáték nem volt hangsúlyos Ilics csapatánál. Ugyan az emberfogásos védekezés ült, de a rengeteg ki nem kényszerített hiba nem. 

A végén csak a gólkülönbség maradt az egyetlen kérdés. Elúszott a hajó. 31-27-re nyert a Kielce, és magabiztosan jutott a Final Fourba. A Veszprém 2021 után idén is lemarad a négyes döntőről.

A meccs hivatalos statisztikája ITT látható.

Férfikézilabda Bajnokok Ligája, negyeddöntő visszavágó: Barlinek Industria Kielce–Telekom Veszprém 31-27 (18-12). Továbbjutott: Kielce (60-56-os összesítéssel).

Borítókép: A lengyelek olykor a látványra is adtak (Fotó: MTI/PAP/Piotr Polak)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.