EL-döntő: Kést és pengét találtak egy férfinél a fokozott ellenőrzések során

Az előjelek alapján indokolt a fokozott óvatosság, a most igazoltatott férfit előállították.

Munkatársunktól
Forrás: Police.hu2023. 05. 31. 10:47
LaLiga - Sevilla FC vs. Real Betis
epa10644639 Sevilla's fans cheer during the Spanish LaLiga soccer match between Sevilla FC and Real Betis in Seville, Spain, 21 May 2023. EPA/Jose Manuel Vidal Fotó: Jose Manuel Vidal
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Napokkal ezelőtt bejelentette a rendőrség, hogy Budapest rendőrfőkapitánya több kerületben is fokozott ellenőrzést rendelt el a főváros több kerületében, az intézkedésre az Európa-liga szerdai döntője miatt kerül sor. 

A fővárosi rendőrök 2023. május 30-án az V. kerületi Deák téren igazoltattak három férfit. 

Az intézkedés során az egyikük övtáskájából fekete csuklya, egy kés és egy borotvapenge került elő. A 22 éves esztergomi férfit az V. Kerületi Rendőrkapitányságra állították elő, ahol szabálysértési eljárás indult vele szemben.

Az előjelek alapján indokolt a fokozott óvatosság, hiszen mind az AS Roma, mind az Sevilla FC részéről tízezres nagyságrendű szurkoló érkezik. 

Ugyanakkor nem elhanyagolható körülmény, hogy az elmúlt években mind a Ferencváros, mind az Újpest ultrái összetűzésbe keveredtek a Sevilla FC kemény magjával, és a közösségi médiában megjelentek szerint már Budapesten is volt kisebb „találkozás” a felek között.

Borítókép: A Sevilla FC szurkolói a városi rivális, a Betis elleni spanyol bajnoki mérkőzés közben (Fotó: EPA/Jose Manuel Vidal)


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.