időjárás 27°C Vencel 2023. szeptember 28.
logo

EL-döntő: Kést és pengét találtak egy férfinél a fokozott ellenőrzések során

Munkatársunktól
Forrás: Police.hu
2023.05.31. 10:47 2023.05.31. 10:53
EL-döntő: Kést és pengét találtak egy férfinél a fokozott ellenőrzések során

Napokkal ezelőtt bejelentette a rendőrség, hogy Budapest rendőrfőkapitánya több kerületben is fokozott ellenőrzést rendelt el a főváros több kerületében, az intézkedésre az Európa-liga szerdai döntője miatt kerül sor. 

A fővárosi rendőrök 2023. május 30-án az V. kerületi Deák téren igazoltattak három férfit. 

Az intézkedés során az egyikük övtáskájából fekete csuklya, egy kés és egy borotvapenge került elő. A 22 éves esztergomi férfit az V. Kerületi Rendőrkapitányságra állították elő, ahol szabálysértési eljárás indult vele szemben.

Az előjelek alapján indokolt a fokozott óvatosság, hiszen mind az AS Roma, mind az Sevilla FC részéről tízezres nagyságrendű szurkoló érkezik. 

Ugyanakkor nem elhanyagolható körülmény, hogy az elmúlt években mind a Ferencváros, mind az Újpest ultrái összetűzésbe keveredtek a Sevilla FC kemény magjával, és a közösségi médiában megjelentek szerint már Budapesten is volt kisebb „találkozás” a felek között.

Borítókép: A Sevilla FC szurkolói a városi rivális, a Betis elleni spanyol bajnoki mérkőzés közben (Fotó: EPA/Jose Manuel Vidal)


 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.