Futballisták segítettek enyhíteni a károkat + videó

A futballista mindenek előtt ember, és az ember, ha szükség van rá segít. Így tettek az Emilio-Romagna tartomány árvíz sújtotta vidékének kárvallottjai, az olasz harmadosztályban szereplő Cesena labdarúgói, akik segítettek eltakarítani az árvízkárokat, és ételeket szállítottak a rászorulóknak.

Magyar Nemzet
2023. 05. 21. 9:59
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Cesena kiharcolta a helyét az olasz labdarúgó-bajnokság második osztályában, a Serie B rájátszásban, de a csapat labdarúgói nem az ünneplésre helyezték a hangsúlyt. Időt szakítottak arra, hogy segítsenek az önkénteseknek eltakarítani a sarat és a törmeléket a pusztító árvizek által sújtott területekről.

A Cesena a második helyen végzett a Serie C-ben, a csapat arra vár, hogy kiderüljön, ki lesz az ellenfele a rájátszásban. Azonban ahelyett, hogy a pihenésre vagy a konkrét edzéstervekre összpontosítottak volna, a játékosok Cesena városára áldozták idejüket. A város az egyike azoknak, amelyeet az Emilia-Romagna régió történelmi áradásai sújtottak.

A játékosok felkapták az ásót, hogy segítsenek eltakarítani a Savio folyó mentén az otthonokban és üzletekben összegyűlt sarat. Megtisztították a Carisport edzőpálya környékét is, amelyet teljesen körbevett az árvíz. Az áradások eddig 14 megerősített áldozatot követeltek, közülük négyet Cesena tartományban, és több mint húszezer főt evakuáltak, mivel az eső tovább esik.

Borítókép: Munkaruhát öltöttek a Cesena játékosai (Fotó: Footballitalia.com)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.