Ha ez bemegy… Tchouaméni táncra perdítette a Real Madridot + videó

Aurélien Tchouaméni kis híján nyerő ember lett a Real Madrid-Manchester City Bajnokok Ligája-elődöntő első mérkőzésén. Carlo Ancelotti a 84. percben küldte pályára a francia középpályást, s Tchouaméni rögtön ezután hatalmas lövést eresztett meg, amit azonban Ederson kivédett, így maradt 1-1 az eredmény. Nyílt a helyzet a visszavágóra.

Magyar Nemzet
2023. 05. 10. 6:59
Tchouaméni
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ahogy arra számítani lehetett, Carlo Ancelotti a rutinos játékosokban bízott, így a középpályán Valverde mellett a nemrégiben egyaránt újabb egyéves hosszabbítást bejelentett Modric, Kroos duó kezdett. A két veterán a hajrára elfáradt, így kapott lehetőséget a 84. percben Tchouaméni, aki igyekezett meghálálni a lehetőséget. Alighogy pályára lépett, hatalmas lövést eresztett meg úgy 25 méterről, amit azonban hárított. A pályán mindenki elhűlve figyelte a jelenetet.

Tchouaméni lövése, Ederson véd
Ederson védi Tchouaméni löketét

Íme, Tchouaméni lövése és rövid összefoglaló a játékáról videón:

Ha ez a lövés bemegy, a Real Madrid vezetést szerezhetett volna a visszavágóra. Így viszont maradt 1-1 a végeredmény, igaz, Rooney jóslata így sem vált be.

Tchouaméni a táncban is első rangú partner

Ha nyer a Real, Tchouaméni és Rüdiger vezérletével talán ismét táncra perdül a Real Madrid, mint az Osasuna ellen megnyert Király Kupa-döntő előtt, amúgy bemelegítés gyanánt. Az afrikai felmenőkkel rendelkező játékosok vérében benne van a tánc, ami a többieket is lázba hozza.

 

Bajnokok Ligája-elődöntő, első mérkőzés:

Real Madrid (spanyol)–Manchester City (angol) 1-1 (1-0)
Madrid, Santiago Bernabéu Stadion, 63 485 néző. Vezette: Artur Soares Dias (portugál)
Real Madrid: Courtois – Carvajal, Rüdiger, Alaba, Camavinga – Valverde, Kroos (Tchouaméni, 84.), Modric (Nacho, 87.) – (Asensio, 81.), Benzema, Vezetőedző: Carlo Ancelotti
Manchester City: Ederson – Walker, Stones, Rúben Dias, Akanji – De Bruyne, Gündogan – Haaland, Grealish. Vezetőedző: Pep Guardiola
Gólszerző: Vinícius Júnior (36.), ill. De Bruyne (67.)

Borítókép: Tchouaméni nem elégedett a helyzetével a Real Madridnál, több játéklehetőséget szeretne (Forrás: Twitter)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.