Jó hírt kapott a világelsőt legyőző Marozsán Fábián

Marozsán Fábián az elmúlt hetek legnagyobb szenzációját okozta azzal, hogy az olasz fővárosban élete első ATP-főtábláján legyőzte Carlos Alcarazt, aki vereségétől függetlenül visszavette az éllovas pozíciót Novak Djokovicstól. A 23 éves magyar játékos a 135.-ről a 115. helyre jött fel, mögötte a Roland Garroson szintén selejtezős Piros Zsombor a 125. Mindkét magyar játékos ellenfelet kapott a Roland Garros selejtezőjében.

Forrás: MTI2023. 05. 22. 10:56
MAROZSÁN Fábián; ALCARAZ, Carlos
Róma, 2023. május 15. Marozsán Fábián ünnepel, miután 6:3, 7:6 (7-4)-ra legyõzte a volt és egyben leendõ világelsõ spanyol Carlos Alcarazt a római salakpályás tenisztorna férfi egyesének harmadik fordulójában 2023. május 15-én. Fotó: MTI/EPA/ANSA/Ettore Ferrari
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az egy hete Carlos Alcarazt Rómában legyőző Marozsán Fábián a 115. helyen áll a férfiteniszezők legfrissebb világranglistáján. Marozsán a rangsorban a 246. helyen álló Tu Livel csap össze a Roland Garros selejtezőjének első fordulójában. A 23 éves magyar az ATP-rangsorban elfoglalt jelenlegi helyezésével már főtáblás lesz Wimbledonban, de a Roland Garroson még a korábbi ranglistája miatt selejteznie kell. A férfiaknál a másik magyar, Piros Zsombor (125.) kedden Dominik Köpferrel (102.) csap össze, akivel eddig egyszer találkozott, s akkor a német nyert. 

A kvalifikáció női mezőnyében Jani Rékára (154.) szintén kedden a dél-koreai Szu Dzseong Dzsang (116.) vár. A selejtezőből három győzelemmel lehet feljutni a főtáblára, amelynek küzdelmei vasárnap kezdődnek meg. Az elitmezőnyben Bondár Anna, Gálfi Dalma és Udvardy Panna egyéniben és párosban is szerencsét próbál, míg párosban indul.

Borítókép: Marozsán Fábián (Fotó: MTI/EPA/ANSA/Ettore Ferrari)
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.