Magyar fiatalok nagy góljaival dőlt el a Magyar Kupa-döntő

A Zalaegerszeg hosszabbítás után 2-0-ra legyőzte a Budafokot a Magyar Kupa döntőjében. A kék-fehérek góljait két fiatal magyar cserejátékos szerezte: Németh Dániel éles szögből, Szalay Szabolcs szabadrúgásból volt eredményes.

2023. 05. 04. 6:39
Szalay Szabolcs ZTE
Fotó: Origó/Csudai Sándor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hosszú és kellemetlen sorozat szakadt meg szerda este. Az Újpest 2018-as Magyar Kupa-sikere óta egymás után négy olyan döntőt rendeztek, amelyben a győztes csapatnak egyetlen gólját sem magyar labdarúgó szerezte. A 2023-as győztes, a Zalaegerszeg viszont két fiatal magyar játékos, Németh Dániel és Szalay Szabolcs találatával szerezte meg a trófeát.

Németh Dániel Magyar Kupa
Németh Dániel a Magyar Kupa-döntő első gólját lövi (Fotó: Origó/Csudai Sándor)

A félidőben beállt Németh a 117. percben, éles szögből vette be a Budafok kapuját.

– Amikor meghallottam, hogy csere vagyok, tudtam, hogy nem szabad búsulnom, hanem nekem kell eldöntenem, ha beszállok. Szerencsére sikerült is – mondta a tizenkilenc éves, utánpótlás-válogatott támadó, aki a döntő legjobb játékosának járó díjat is megkapta.

A Zalaegerszeg cserejátékosai közül a huszonegy éves, Németh-hez hasonlóan U21-es válogatott Szalay is betalált, az ő szabadrúgásgólja volt a döntő utolsó momentuma.

– Edzésen minden nap próbálom gyakorolni a szabadrúgásokat, hittem benne és ez lett az eredménye – árulta el az egyszerű titkot a fiatal támadó.

A magyar jövő csapata?

A története első Magyar Kupa-győzelmét ünneplő Zalaegerszeg a jövő csapataként hirdeti magát. A szlogen mögött van tartalom is: a huszonöt éves Demjén Patrik és a huszonkét esztendős Mocsi Attila már kapott meghívót Marco Rossitól a felnőttválogatottba.

A döntőben pedig összesen egy kezdőre való, azaz tizenegy, huszonöt éves vagy annál fiatalabb magyar labdarúgó játszott a ZTE-ben. Köztük a finálé két hőse.

Borítókép: Szalay Szabolcs ünnepel (Fotó: Origó/Csudai Sándor)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.