Meglepő vallomással sokkolt a Giggs rekordját üldöző Inter-csatár

Edin Dzeko főszerepet játszott szerda este a milánói BL-rangadón. A Derbi della Madonnina első gólját szerző bosnyák csatár jelenleg a második legöregebb gólszerző a Bajnokok Ligája történetében a walesi legenda, Ryan Giggs mögött. Dzekónak fontos volt a Milan elleni találat, de a jövőjét firtató kérdésre nem válaszolt. Ennek egyszerű az oka: fogalma sincs, hogy mi lesz vele a szezon végén.

Magyar Nemzet
2023. 05. 11. 8:28
DZEKO, Edin
Milánó, 2023. május 10. Edin Dzeko, az Internazionale játékosa (j) berúgja csapata elsõ gólját a labdarúgó Bajnokok Ligája elõdöntõjében játszott elsõ, AC Milan-Internazionale mérkõzésen a milánói San Siro Stadionban 2023. május 10-én. MTI/EPA/ANSA/Matteo Bazzi Fotó: MTI/EPA/ANSA/Matteo Bazzi
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A Milan ellen frissebbnek éreztem magam, talán azért, mert előtte három napot pihentem. Úgy vettem észre, hogy nem csak én, az egész csapat nagy hévvel játszott, mert átéreztük annak a jelentőségét, hogy nem minden évben szerepelünk Bajnokok Ligája elődöntőben. Az első perctől az utolsóig koncentráltunk, és ennek meglett a jutalma – mondta a Milan elleni 2-0 után a meccs első gólját szerző Edin Dzeko az Amazon Prime Italianak.

DZEKO, Edin
Dzeko szerezte a meccs első gólját                                Fotó: MTI/EPA/ANSA/Matteo Bazzi

A korábbi Roma-csatár arra is szeretett volna rámutatni, hogy nem csak a gólérzékenysége miatt volt fontos az ő szerepeltetése a Milan ellen, talán ez is az oka annak, hogy  Romelu Lukaku helyett ő került be a kezdő tizenegybe.

 – Néha nem érkeznek meg a gólok, és az emberek csak erről beszélnek, de én sokkal többet tudok adni a csapatnak, nem csak gólokat. Keményen dolgozom a csapattársaimért, és én szereztem a gólt, fontos munkát is végeztem a csapatért az egész meccsen – folytatta a 37 éves bosnyák támadó, aki Ryan Giggs mögött a Bajnokok Ligája történetének második legidősebb gólszerzőjévé avanzsált a Milan elleni 2-0-ra megnyert meccsen.

Dzekót arról is kérdezték, mikor ír alá új szerződést az Interrel, mivel a jelenlegi szerződése júniusban jár le. – Ezt nem tudom, fogalmam sincs, a klubot kell erről megkérdezni – mondta a bosnyák legenda.

Labdarúgó Bajnokok Ligája-elődöntő, 1. mérkőzés: AC Milan (olasz)–Internazionale (olasz) 0-2 (0-2), Milánó, San Siro, jv.: Jésus Gil (spanyol). Gólszerző: Dzeko (8.), Mhitrajan (11.). A visszavágót május 16-án játsszák. 

Borítókép: Dzeko nem tudja, hol folytatja a nyáron (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.