Parádés kezdéssel nyerte az olasz derbit az Inter a BL-ben

A labdarúgó Bajnokok Ligájának a második elődöntőjében milánói derbit hozott össze a sors, a San Siróban az AC Milan fogadta az Internazionalét. Utóbbi parádésan kezdett, 11 perc elteltével már 2-0-ra vezetett, és kicsit jobb összpontosítással és szerencsével akár többel is vezethetett volna. A szünet után a Milan aktívabbá vált, egyszer a kapufát is eltalálta, de nem sikerült szépítenie, az Internazionale pedig bár támadott olykor, szemlátomást elégedett volt a 2-0-ás sikerével. A párharc aligha lefutott még, hiszen a visszavágót is a San Siróban rendezik.

2023. 05. 10. 22:56
null
Milánó, 2023. május 10. Mike Maignan, az AC Milan kapusa (j) nem tudja védeni Henrih Mhitarjánnak, az Internazionale játékosának lövését, aki megszerzi csapata második gólját a labdarúgó Bajnokok Ligája elõdöntõjében játszott elsõ, AC Milan-Internazionale mérkõzésen a milánói San Siro Stadionban 2023. május 10-én. MTI/AP/Antonio Calanni Fotó: Antonio Calanni
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az AC Milan szurkolói azt várták nagyon, hogy csapatuk legjobbja, Rafael Leao ott lesz-e a pályán. Stefano Pioli vezetőedző a keddi sajtótájékoztatón azt mondta, az utolsó pillanatban dönt róla, hogy Leao játszik-e azt követően, hogy a portugált már a 11. percben le kellett cserélni a Lazio elleni hétvégi bajnokin, de a cserék közé biztosan nem jelöli, nem akar kockáztatni. Nos, a mester állta a szavát, Leao a keretbe sem került be az Internazionale elleni meccsre.

PIOLI, Stefano; INZAGHI, Simone
Stefano Pioli és Simone Inzaghi, a két vezetőedző a meccs előtt  Fotó: MTI/AP/Luca Bruno

Ha a stadiont nézzük, akkor mindkét csapat hazai pályán szerepelt, ám mert a Milan volt a házigazda, jóval több drukkere varázsolhatott parádés hangulatot a lelátóra. Ez azonban nem osztott, nem szorzott, az Intert legalábbis nemigen izgatta, egész egyszerűen lélegzetelállítóan kezdte a találkozót. A 8. percben Calhanoglu balról adott be szögletből, Edin Dzekó pedig legyőzve a védőjét hat méterről, bal belsővel a hálóba bombázott – 0-1. Három perccel később Dimarco labdájával Henrih Mhitarjan lépett ki középen Tonali és Hernadez között, majd a büntetőpont közeléből az eldőlő Maignan felett a kapu közepébe lőtt – 0-2.

DZEKO, Edin
Edin Dzeko gólja  Fotó: MTI/EPA/ANSA/Matteo Bazzi

Kisvártatva Fortuna megkönyörült szegény milánosokon, a 16. percben Calhanoglu 19 méterről megeresztett bombája a bal kapufa belső részéről pattant ki, talán egy milliméteren múlott a harmadik gól. Fél óra elteltével tizenegyeshez jutott az Inter, amikor Martínez elesett Kjaer szorításában, ám az esetet visszanézve a játékvezető visszavonta az ítéletét. Emellett is akadt néhány veszélyes lövése Simone Inzaghi csapatának, amelyek gólt ígértek, ám az eredmény nem változott.

A Milan az előző három hazai meccsét úgy nyerte meg, hogy gólt sem kapott, most örülhetett, hogy egy félidő alatt megúszta kettővel… 

Érthetően más sebességi fokozatban jött ki a második félidőre, gyorsan lett is két kecsegtető helyzete a egyenlítésre, igaz, a másik oldalon pedig Maignan bravúrral akadályozta meg Dzekót a gólszerzésben. 

A 63. percben Díaz passza után Tonali 14 méterről a jobb kapufa tövét találta el, ez volt eddig a házigazda legjobb támadása, de nem jött össze a szépítés. Mindez jelezte, hogy kiegyenlítetté vált a mérkőzés, és nemcsak a Milan, hanem az Inter is próbált gólt szerezni, ám ezúttal már mindkét védelem jól állt a lábán egy-két kisebb megingástól eltekintve. 

Utóbbi a percek múlásával egyre inkább elégedettebbé vált a 2-0-val, elsősorban már ennek a megóvása lebegett célként a szeme előtt. Így nem is változott az eredmény, és bár az idegenben szerzett kétgólos előny tekintélyesnek tűnik, mint tudjuk, ez az idegen pálya csak papíron igaz,

 a visszavágót is a San Siróban rendezik majd a jövő héten, ezért az AC Milan számára nem lesz ismeretlen a környezet... Azaz, a párharc egész biztosan nem lefutott még.

Bajnokok Ligája, elődöntő, 1. mérkőzés: AC Milan (olasz)–Internazionale (olasz) 0-2 (0-2), Milanó, San Siro, jv.: Jésus Gil (spanyol). Gólszerző: Dzeko (8.), Mhitrajan (11.). A visszavágót május 16-án játsszák. 

Borítókép: Henrih Mhitarjan az Inter második gólját lövi a Milan kapujába (MTI/AP/Antonio Calanni)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.