Ugyan bejött Ancelotti húzása, mégis Guardiola örülhetett

Furcsa mérkőzést hozott az első felvonás a Real Madrid és a Manchester City között a labdarúgó Bajnokok Ligájában. Az első félidőben a vendég angol csapat játszott jobban, ám a hazaiak szereztek vezetést, a másodikban fordult a kocka, madridi fölény mellett a City egyenlített. A két vezetőedző, Carlo Ancelotti és Pep Guardiola egyetetért abban, hogy a továbbjutás a jövő szerdai visszavágón dől el. A másik ágon szerdán milánói derbi lesz, a Milan fogadja az Internazionalét.

Magyar Nemzet
2023. 05. 10. 9:04
Guardiola, Ancelotti
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Real Madrid alaposan felkészül Erling Haalandból. Rüdiger és Alaba folyamatosan a norvég középcsatár nyakán lógott, s ha kellett, egy harmadik ember, Valverde vagy Kroos is besegített. Mindez a Marca animációján jól látható.

Haaland nyakán rendre három madridi lógott

Ennek dacára az első félidőben a Manchester uralta és irányította a játékot. S hogy még egyet csavarjunk a dolgon, mégis a Real Madrid szerzett vezetést. Egy labdaszerzés után Modric szenzációs passzából Camavinga lódult meg, végignyargalt a pályán, majd a mintaszerű kontratámadást Vinícius fejezte be pazar lövéssel, nem háríthatott. Az egész akció csupán tíz másodperc alatt futott végig a pályán.

A második félidőre Carlo Ancelotti változtatott a Real Madrid taktikáján. Kroost és Modricot is kivezényelte a pálya bal oldalára, középen Camavinga szűrte meg a vendégek akcióját, ettől a madridi támadójáték sokkal kreatívabbá vált. Ám ilyen az edzői sors, mégis a Manchester City rúgott gólt, külső rüszttel pazarul lőtt a jobb alsóba.

Ancelotti a mérkőzés hajrájára lecserélte a veterán Modric, Kroos duót, és Tchouaméni kis híján nyerő ember lett. Nagy erejű löketét azonban Ederson kivedéte. Ha egy kicsit jobban a sarok felé megy a labda, a brazil kapus nem háríthatott volna.

– Érdekes meccs volt. Az első félidőben voltak nehézségeink, a másodikban már sokkal jobban sikerült kézben tartani a játékot, a meccset. Amikor náluk volt a labda, jól oldottuk meg a védekezést, viszont támadásba lendültünk, többször is nehéz helyzetbe hoztuk őket. Vinícius fantasztikus gólt rúgott, jól játszottunk, elégedett vagyok a csapatommal – értékelt a lefújás után Carlo Ancelotti.

A Real Madrid vezetőedzője a Manchester City egyenlítő gólja után reklamálás miatt sárga lapot kapott. Valószínűleg azt jelezte vehemensen, hogy a támadás elején elhagyta a labda a játékteret. Utólag persze rutinosan kikerülte a kérdést:

– Nem tudom, miért kaptam a sárga lapot. Nem léptem be a pályára – csak ennyit mondott az esetről.

Carlo Ancelotti reklamál
Carlo Ancelotti nem érti, miért kapott sárga lapot. Fotó: AFP

a Real Madrid veterán középpályása szerint az történt a meccsen, amit előzetesen elterveztek. – Tudtuk, hogyan szeretnek játszani, és úgy gondolom, hogy jó teljesítményt nyújtottunk ellenük. A döntetlen után ötven-ötven százalék esély van a továbbjutásra. Előzetesen is úgy kalkuláltunk, hogy az első meccsen nem dől el a párharc – nyilatkozta Modric.

Pep Guardiola, a Manchester City mestere is dicsérte az övéit. – Jól védekeztünk a tizenhatosunknál, kemény munkát végeztünk. Igazi, kemény csata volt a kieséses szakasz végén – mondta Guardiola, majd ő is kiért a találkozó furcsa alakulására: – Amikor mi voltunk jobbak, ők lőttek gólt, amikor pedig ők játszottak jobban, akkor mi találtunk be. Szoros meccs volt.

A spanyol felmentette Erling Haalandot, amiért kedden felejthető teljesítményt nyújtott. – Alaba és Rüdiger végig szorosan fogta őt, nem nagyon hagytak neki területet. Erlingnek nem volt könnyű dolga, de jól mozgott, és megvoltak a lehetőségei – vette védelmébe a centert Guardiola.

A norvég középcsatár édesapjának a teljesítménye az interjú során szerencsére nem került szóba. Alf-Inge Haaland hergelte a madridi közönséget, majd félreérthetetlen mozdulattal be is mutatott a hazai drukkereknek. A biztonságiak elvezették a díszpáholyból Haaland apját.

 

A visszavágót jövő szerdán játsszák. Előtte azonban ma este következik a másik elődöntős párharc első felvonása. Hivatalosan a Milan lesz a házigazda az Internazionale elleni derbin a San Siróban.

Bajnokok Ligája-elődöntő, első mérkőzés:

Real Madrid (spanyol)–Manchester City (angol) 1-1 (1-0)
Madrid, Santiago Bernabéu Stadion, 63 485 néző. Vezette: Artur Soares Dias (portugál)
Real Madrid: Courtois – Carvajal, Rüdiger, Alaba, Camavinga – Valverde, Kroos (Tchouaméni, 84.), Modric (Nacho, 87.) – (Asensio, 81.), Benzema, Vezetőedző: Carlo Ancelotti
Manchester City: Ederson – Walker, Stones, Rúben Dias, Akanji – De Bruyne, Gündogan – Haaland, Grealish. Vezetőedző: Pep Guardiola
Gólszerző: Vinícius Júnior (36.), ill. De Bruyne (67.)

Borítókép: Carlo Ancelotti és Pep Guardiola összeölelkezett a találkozó után (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.