Messi ára? A Barcelona szerződést bontott a spanyol legendájával

Ugyan jövő nyárig még érvényes volt Jordi Alba szerződése az FC Barcelona csapatával, a klub közös megegyezéssel egy évvel korábban, a jelenlegi idény végén felbontja a megállapodást. A spanyol válogatottal Európa-bajnok balhátvéd 458 meccsen játszott és 19 trófeát szerzett a katalán klub mezében, mégis idő előtt mennie kell. Ennek oka Lionel Messi visszatérése is lehet.

Magyar Nemzet
2023. 05. 24. 17:24
FC Barcelona Vs Real Sociedad - La Liga
FC Barcelona Vs Real Sociedad-La Liga 18 Jordi Alba of FC Barcelona during the Spanish La Liga match between FC Barcelona v Real Sociedad at Spotify Camp Nou in Barcelona, Spain, on May 20th, 2023. (Photo by Gongora/NurPhoto) (Photo by Gongora / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Fotó: Europress/AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Barcelona a hivatalos honlapján jelentette be , hogy felbontja Jordi Alba szerződését. A játékos a klub legendái közé tartozik, hiszen a La Masián nevelkedett, majd a spanyol válogatottal 2012-ben nyert Eb-cím után tért vissza a csapathoz a Valenciától. Alapembere volt a 2015-ben triplázó, többek közt Bajnokok Ligáját is nyerő együttesnek, s miként azt a Barca honlapja is kiemeli, a bal szélen kiváló összhang volt közte és között, rengeteg gólt hoztak össze együtt.

FC Barcelona v Sevilla FC - LaLiga Santander
Jordi Alba elhagyja a Barcelona csapatát. Fotó: Jose Breton

A klub arról persze nem tesz említést, hogy Alba távozásának most Messi visszatéréséhez is köze lehet. A Barcelona kénytelen csökkenteni a bérköltségét, ha a liga szigorú pénzügyi szabályait betartva vissza szeretné szerezni az argentin ikonját, akinek lejár a szerződése a Paris Saint-Germainnel. Messi 2021-ben hagyta el a Barcát a klub anyagi gondjai miatt, azóta a PSG-ben futballozik.

Nem Jordi Alba az első legendás játékos, aki most elhagyja a csapatot, korábban Sergio Busquets távozását is bejelentették. Jelenleg ő a csapatkapitány, Alba pedig az egyik helyettese, tehát a következő idényben alapos korszakváltás lesz az öltözőben. Többek közt új csapatkapitány is kerestetik majd, és nem lenne meglepő, ha a karszalagot Messi számára tennék félre.

Hogy tényleg Messi miatt szabadítja fel a Barcelona vezetősége az elkölthető pénzkeretet, nem ok nélküli elképzelés: Busquets az évi 37 millió eurós fizetésével a klub legjobban fizetett játékosa jelenleg. De a 34 éves Alba is évi 20,8 milliót keres, amivel szintén jelentős összeget spórol meg az együttes.

Messi Angliában? Barátja bármit megadna érte

Az szinte biztosra vehető, hogy Messi elhagyja a PSG-t, ahol a szurkolók már ki is fütyülték, miután a klub engedélye nélkül nemrég Szaúd-Arábiában járt, ahová mesés fizetéssel csábítgatják. Bár a legvalószínűbb forgatókönyv az, hogy Messi visszatér a Barcába, folyamatosan kap komoly és vicces ajánlatokat. Az argentin válogatott kapusa, a katari vb-n botrányosan viselkedő Emiliano Martinez Angliába hívja barátját.

– Ha Messit kifütyülik Párizsban, jöjjön az Aston Villához – jelentette ki a briminghamiek kapusa. – Eszünk, iszunk, én még a fizetésemből is lejjebb adok miatta. Jó lesz!

Végül is a Barcelona is ezt teszi: lejjebb ad a fizetésekből, hogy legyen pénze Messire. 

Borítókép: Jordi Alba idő előtti távozása újabb jele lehet Messi érkezésének (Fotó: Europress/AFP)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.