„Mindenki láthatta, hogy 11-es volt” – a Honvéd edzőjét szétfeszítette az ideg

Nagy szívvel, de gyengén játszott a Honvéd a Puskás Akadémia vendégeként, a 2-1-es vereség még hízegő is a kispestiekre nézve, ami megpecsételte a kiesésüket az NB I-ből. Mégis, a Honvéd játékosai, vezetői és szurkolói egy teljesen jogosnak tűnő büntetőt kérhetnek számon a játékvezetőn és a VAR-szobában az esetet kivizsgálókon. Elsőként ezt Dean Klafuric meg is tette, a csapat vezetőedzőjét majd szétfeszítette az ideg, amikor a jelenetről kérdezték.

Magyar Nemzet
2023. 05. 27. 23:13
Dean Klafuric, a Honvéd vezetőedzője
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Mindenki láthatta, hogy tizenegyes volt. Érthetetlen, hogy a bíró miért nem adta meg. Nem értem, hogy miért nem nézte vissza az esetet, kötelessége lett volna. Nem ezt érdemelték a srácok – bosszankodott teljesen kiborulva Dean Klafuric a Puskás Akadémia–Honvéd találkozó után, amelyet a vendégcsapat végül 2-1-re elvesztett és így kiesett az NB I-ből.

Az ominózus jelenet még 0-0-s állásnál, a 83. percben történt. Fábiánkovits adott be a jobb oldalról, Domingues csapnivalóan vette le a labdát, amely nekipattant Szolnoki Roland – a testétől eltartott – bal kezébe. A jelenet megnézhető az M4 Sport videóján. A mérkőzés kommentátora, Hajdú B. István, az M4 Sport stúdiójában ülő két szakértő, Horváth Zsolt és Simek Péter ugyanúgy láttta az esetet, mint a legtöbb szurkoló, ez bizony büntetőt ért. 

A VAR vizsgálta az esetet, és úgy döntött, nem történt semmi. Még csak meg sem kérték Vad II játékvezetőt, hogy a saját monitorán megnézve a jelenetet, döntsön ő. Tényleg érthetetlen.

Ami ezek után történt, az már ismert, a Puskás Akadémia megszerezte a vezetést, s noha a Honvéd egyenlített, végül újabb gólt kapott, 2-1-es vereséget szenvedett és kiesett az NB II-be. A Honvéd története során eddig csupán egyszer, kereken 20 éve, 2003-ban esett ki az első osztályból, és utána egyből visszakerült.

Klafuric maradna

Dean Klafuric később, a sajtótájékoztatón azt mondta, nem kizárt, hogy folytatja a munkáját Kispesten.

– Igen, el tudom képzelni, hogy maradjak, különösen a fiatal játékosok miatt. Ez egy folyamat, egy utat jár be a klub a fiatalokkal. El tudom képzelni, hogy maradjak, a szerződésem még él, de a végső döntést a vezetőség fogja meghozni. A cél pedig az lenne, hogy minél hamarabb, akár már a következő idényben visszajussunk. Öt fiatal debütált a Honvédban az irányításom alatt, szeretném folytatni ezt a munkát, fejleszteni őket, küzdeni velük a második ligában. De természetesen tapasztaltabb játékosokra is szükség lenne – mondta Klafuric.

Hornyák Zsolt: Soha nem volt ennyire kiegyenlített a bajnokság

Hornyák Zsolt, a Puskás Akadémia vezetőedzője a találkozó után egy másik vitatható ítéletre is felhívta a figyelmet. Még az első félidőben Marius Corbu valószínűleg szabályos gólját nem adták meg. Dicsérte a csapatát, mert példásan küzdött és mert százszázalékos volt a hozzáállása. 

Hornyák Zsolt röviden az egész idényről is beszélt, kiemelve, hogy a Puskás Akadémia ifjú játékosai mennyit fejlődtek.

– Köszönöm a csapatomnak a hozzáállást az utolsó meccsekhez, a küzdőszellemet. Érdekes szezon volt, négy éve vagyok itt, de még soha nem volt ennyire kiegyenlített a bajnokság. Nem volt olyan csapat, amelyik nyugodtan dolgozhatott volna, mégis ki tudtunk hozni egy Gruber Zsombort, Komáromi Györgyöt, Kern Martint és Marius Corbut. Innen szeretném folytatni a munkát küzdőszellemmel, belső erővel, fiatalsággal és gyorsasággal.

Borítókép: Dean Klafuric feldúltan nyilatkozott a találkozó után (Fotó: Origo/Csudai Sándor)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.