időjárás 28°C Jusztina 2023. szeptember 26.
logo

Garaba Imre, a kispesti legenda elsősorban a szurkolókat sajnálja

Pajor-Gyulai László
2023.05.27. 22:30
Garaba Imre, a kispesti legenda elsősorban a szurkolókat sajnálja

A Bp. Honvéd 2-1-re kikapott Felcsúton a Puskás Akadémiától a labdarúgó NB I utolsó, 33. fordulójában, és ezzel eldőlt, hogy kiesett az élvonalból. A klub egyik ikonja, a Kispesten 1979 és 1987 között négy bajnokságot nyert, 82-szeres válogatott Garaba Imre okkal nevezhető a Bp. Honvéd legendájának, aki ennek megfelelően keserűen kommentálta a búcsú tényét.

Garaba Imre a Bp. Honvéd egyik legnagyobb ikonja. A most 64 éves egykori védő 1979 és 1987 között erősítette a kispestieket, négy bajnoki címet és egy kupagyőzelmet tudhat magáénak, közben pedig 82-szer pályára léphetett a válogatottban is. A futballtól távol zajlik az élete, de természetesen figyelemmel kíséri a magyar labdarúgás és a Bp. Honvéd történéseit, gyakran felbukkan a Bozsik Arénában is. A Magyar Nemzet kérésére kommentálta egykori klubja életének szomorú fordulatát, a kiesést az NB I-ből.

Fotó: Dömötör Csaba

– Elsősorban azokat sajnálom most, akik a szívüket vagy pénzüket teszik be nap mint nap a klubba – mondta Garaba Imre. – A stadion gyönyörű, minden adott a jó szerepléshez, a tábor előtt pedig le a kalappal. A Mezőkövesd elleni roppant fontos mérkőzésen is bebizonyította, hogy igenis, vannak a Honvédnak szurkolói, akik megható módon támogatták a csapatot. A játékosok folyamatosan bizonygatták, hogy ők mindent megtesznek a bennmaradásért, amit én készséggel elhiszek, ám ez viszont azt jelenti, hogy csupán ennyire képesek. Most el kell gondolkodni, hogyan és merre menjen tovább a klub. A másodosztályban is lehetnek légiósok, legfeljebb nem kapja meg a Honvéd az MLSZ anyagi támogatását, de valószínűleg nélkülük kell visszakerülni majd. A Paks és a Kecskemét példája is bizonyítja, hogy magyar futballistákkal is lehet jó eredményeket elérni. 

 

Garaba Imre szerint elsősorban tényleg nem a játékosok hibája a kiesés, hiszen ha ennyire képesek, akkor valóban nem kérhető rajtuk számon a jobb teljesítmény. Ez azonban felveti azoknak a felelősségét, akik a keretet összeállították, amely nem tudott bennmaradni az élvonalban.

– Nagy kérdés, hogy kik döntenek arról, hogy kik kapnak szerződést, és kik nem. A tulajdonosoknak végre meg kellene találniuk azokat a szakembereket, akik értenek a szakmához, akik ki tudják választani a célokhoz megfelelő labdarúgókat. Úgy látom, a Honvédot az utóbbi években a kapkodás és a hozzá nem értés jellemzi, először ezen kell változtatni ahhoz, hogy a szükséges színvonalú munka megkezdődhessen a klubnál. 

Borítókép: Garaba Imre szerint kapkodás és hozzá nem értés jellemzi a Honvédot (Fotó: Nemzeti Sport/Földi Imre)

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.