NBA: Nikola Jokics szenzációs, a Denver a nyugati döntőben

A Denver Nuggets simán, 125-100-ra nyert a Phoenix Suns otthonában, így az NBA idei szezonjában elsőként bejutott a főcsoportdöntőbe. A Denver szerb sztárja, Nikola Jokics szenzációs párharcot teljesített: a hat meccs átlaga alapján is tripla duplát ért el. A Philadelphia 76ers a keleti döntőért játszott hajnalban, de hazai pályán 95-86-ra kikapott a Boston Celtics ellen, így a bostoni hetedik meccs dönt majd.

Magyar Nemzet
2023. 05. 12. 7:53
Nikola Jokics
NBA Denver Nuggets Phoenix Suns Fotó: NBAE/Getty Images/Garrett Ellwood
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az NBA rájátszásának második fordulójában, azaz a főcsoport-elődöntőkben már nincs sima párharc, valamennyi csapat nyert legalább két meccset. A hatodik, sorsdöntő meccs viszont simán alakult Phoenixben: a Denver Nuggets korán ellépett egy 19-0-s sorozattal a Sunstól, s nem is engedte vissza a meccsbe ellenfelét. A 125-100-as győzelemmel a Nikola Jokics vezette Nuggets bejutott a nyugati döntőbe.

Nikola Jokics Denver Nuggets NBA
Nikola Jokics és a Suns tulajdonosa, Mat Ishbia. Fotó: The Denver Post/Aaron Ontiveroz

Jokics a hatodik meccsen 32 pontig, tíz lepattanóig és 12 gólpasszig jutott. A tripla dupla általában kiemelendő teljesítmény egy-egy meccsen, de a szerb kiválóság számára szinte csak egy szürke hétköznapot jelent.

Jokics ugyanis a hat meccs átlaga alapján is tripla duplát ért el: 34,5 pont, 13,2 lepattanó, 10,3 gólpassz.

A nyugati első kiemelt Denver sztárjának a párharc legmelegebb pillanatát még a negyedik meccs hozta, amikor a közönség soraiból szerette volna visszaszerezni a labdát. Jokics túlságosan határozott volt, s arrébb lökte az ellenfél tulajdonosát, Mat Ishbiát is. Az esetért a szerb technikait, majd később pénzbüntetést kapott, de nem tiltották el, amit Ishbia is jó döntésnek nevezett.

A Denver ötödször jutott be a főcsoportdöntőbe, a nagydöntő viszont még soha nem jött össze a csapatnak. Idén viszont a bajnoki cím a cél.

Keleten még egyik konferenciadöntős kiléte sem ismert, miután a Boston idegenben hetedik meccsre mentette a Philadelphia 76ers elleni párharcát.

NBA rájátszás, főcsoport-elődöntők

Nyugat
Phoenix Suns (4.)–Denver Nuggets (1.) 100-125, továbbjutott a Denver 4-2-es összesítéssel.
A másik párharc állása: Los Angeles Lakers (7.)–Golden State Warriors (6.) 3-2.

Kelet
Philadelphia 76ers (3.)–Boston Celtics (2.) 86-95, a párharc állása 3-3.
A másik párharc állása: Miami Heat (8.)–New York Knicks (5.) 3-2. 

 

Borítókép: Jokics megállíthatatlan volt (Fotó: NBAE/Getty Images/Garrett Ellwood)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.