„Nem lenne a Ferencvároshoz méltó gondolkodás”

A Ferencváros labdarúgócsapata zsinórban ötödik hazai bajnoki címét nyerte a vasárnap véget ért idényben. Orosz Pál az M1 aktuális hírcsatornának elmondta, hogy a következő szezonra a Fradi célja az újabb címvédés és a Bajnokok Ligája-csoportkör elérése.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 05. 30. 9:24
DIBUSZ Dénes
Labdarúgó NB I - Ferencvárosi bajnokavató Fotó: MTI Fotószerkesztőség/Illyés Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Ferencváros zsinórban ötödik, összességében története harmincnegyedik bajnoki címét szerezte meg a labdarúgó NB I 2022/23-as kiírásában. Az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója, Orosz Pál az M1 aktuális hírcsatornának emlékeztetett, hogy a következő idényben példátlan sikert érhet el a klub.

– Nagyon régen volt olyan, hogy egymás után öt bajnoki címet nyerjen a Ferencváros, száztíz éve. Olyan meg még soha nem volt, hogy hatot nyerjünk egymás után, úgyhogy most ez a cél – szögezte le Orosz Pál, aki szerint az FTC ősszel kifejezetten jól teljesített, a tavaszi gyengébb szereplésben pedig a sérüléshullám meghatározót szerepet játszott.

A Ferencváros ebben az idényben az Európa-liga legjobb tizenhat csapata közé jutott, de Orosz még magasabbra teszi a lécet a következő szezonra.

– Ha azt mondanám, hogy megint az Európa-liga csoportkörébe szeretnénk bekerülni, akkor az nem lenne a Ferencvároshoz méltó gondolkodás. Úgy kell gondolkodnunk, hogy egyet lépjünk előre. Az előrelépés az lenne, ha bekerülnénk a BL-csoportkörbe – mondta a sportvezető, aki azért hozzátette, hogy az újabb El-csoportkört sem élné meg tragédiaként.

Borítókép: A Ferencváros az újabb bajnoki címét ünnepli (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.