időjárás -1°C Ferenc , Olívia 2023. december 3.
logo

Sokkoló állománygyűlés a Vasas csapatánál – a kiesés súlyos következményei

Magyar Nemzet
2023.05.15. 15:57 2023.05.15. 16:11
Sokkoló állománygyűlés a Vasas csapatánál – a kiesés súlyos következményei

A labdarúgó NB I-ből még két forduló hátravan, de az elmúlt hét végén matematikailag is biztossá vált, hogy a Vasas búcsúzik az élvonaltól. A Vasas csapatánál ma állománygyűlés volt, és kiderült, hogy a kiesésnek súlyos következményei lesznek.

A ZTE elleni hazai 1-1 nem segített az angyalföldieken, és az NB1.hu szakportál szombaton jelezte, hogy a Vasas ma állománygyűlést tart, ami le is zajlott, és többórás volt. A hét végén Nagy Miklós sportigazgató – aki kisebbségi tulajdonos is – lemondott a posztjáról, ám azt a többségi tulajdonos Nagy György vezette tulajdonosi kör nem fogadta el.

Vasas
A Vasas az egy ponttal semmire sem ment a ZTE ellen Forrás: Facebook/Vasas FC

A Vasas mai közleménye arról tájékoztatott, hogy Nagy György többségi tulajdonos az állománygyűlés során kijelentette és ezzel határozottan egyértelművé tette, hogy a sportigazgatói pozíciót továbbra is kizárólag Nagy Miklós látja el. S a közleményben az áll, hogy „drasztikus, a jövőt befolyásoló bejelentések” hangzottak el.

Az összejövetelen bejelentették, hogy a tulajdonosok az NB I-es búcsú miatt keletkező, drasztikus, 800 milliós forintos bevételkiesést – a központi és szponzori támogatások elapadása – nem tudják pótolni, ezért minden alkalmazottól jelentős áldozatvállalásra lesz szükség. Ez legalább harmincszázalékos fizetéscsökkentést jelent. Az új pénzügyi tervet két hét alatt kell elkészíteniük a vezetőknek, addig mindenkivel meg kell állapodniuk.

Fennáll a veszély, hogy az NB II-nél is mélyebbre süllyedhet a Vasas

Amennyiben ez nem következik be, akkor a Vasas FC tulajdonosai jelképes áron, egy forintért visszaadnák a Vasas SC-nek a futballcsapat működtetését, viszont az anyaklubnak információnk szerint nincsenek forrásai erre, és nem is szándékozik magára vállalni ezt a problémát. S ha a Vasas FC-nek nem lenne biztosított a működése az NB II-ben, akkor még mélyebbre, még alacsonyabb osztályba zuhanna a magyar labdarúgásban.

De miként említettük, ez a legrosszabb variáció, „takaréklángon” ott lehetne a másodosztályban. Viszont nagy kérdés, hogy így lenne-e esélye visszajutni az NB I-be. A Vasas FC-nek azután, hogy legutóbb 2018-ban kiesett az élvonalból, négy évet kellett várnia a visszajutásra, de most még nehezebb időszak következik az életében.

Borítókép: A Vasas elköszönt az NB I-től, kérdéses a jövő Angyalföldön (Forrás: Facebbok/Vasas FC)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.