Sötét fellegek gyülekeznek Madrid felett + videó

Nem volt esélye a győzelemre, a több kulcsjátékosát nélkülöző Real Madrid simán, 2-0-ra kikapott kedden este a Real Sociedad otthonában a spanyol labdarúgó-bajnokság 33. fordulójában. A Real vereségével eldőlt, hogy a Barcelona a következő fordulóban bajnok lehet, a fővárosiak szombaton kupadöntőt, vasárnap BL-elődöntőt játszanak. Van miért aggódni Madridban.

Magyar Nemzet
2023. 05. 03. 8:02
LaLiga - Real Madrid training session and presser Carlo Ancelotti
epa10583851 Real Madrid's head coach Carlo Ancelotti attends a press conference of the team in Madrid, Spain, 21 April 2023. Real Madrid is to face Celta Vigo on 22 April in a LaLiga match. EPA/ZIPI ARAGON Fotó: ZIPI ARAGON
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Valamit sejteni lehetett a mérkőzés kimeneteléből, amikor Carlo Ancelotti nyilvánosságra hozta a Real Sociedad ellen nevezett játékoskeretet. A Real Madrid több kulcsjátékosát sem nevezte a La Liga negyedik helyén álló baszk csapat elleni meccsre: sérülés, Eduardo Camawinga és Vinícius Junior eltiltás, technikai döntés miatt nem lépett pályára a 33. forduló záró mérkőzésén. 

Militao (balra) hibázott. Fotó: AFP/Javier Soriano

A fél kezdőcsapat hiányát nem tudta kiheverni a címvédő: az első félidőben a Real kölcsönjátékosa, a japán Kubo megszerezte csapata első, saját maga szezonbeli nyolcadik gólját Eder Militao gyenge hazaadása urán. Majd Dani Carvajal kiállítása után minimálisra zsugorodtak a Real esélyei, a kegyelemdöfést Barranetxea adta meg a hajrában. A Real 2-0-ra kikapott, maradt 68 pontos, így amennyiben a Barcelona a hétvégén legyőzi az Espanyolt, megnyeri a spanyol bajnokságot. 

A mérkőzés összefoglalója:

A Real ugyanazzal a gonddal szembesült, mint már többször a szezon során. Amennyiben a „gálakezdőjéből” kiesik öt ember (Alaba, Camavinga, Modric, Vinicius és Benzema), nem versenyképes, még a spanyol bajnokságban sem. Intő jel lehet a Real számára, hogy a legutóbbi két hétközi bajnoki meccsét egyaránt elveszítette (Girona, 2-4, Real Sociedad, 0-2), a következő hétközi meccset jövő kedden a csúcsformában levő Manchester City ellen játssza a Bajnokok Ligája elődöntőjében a sorozat címvédője.

Carlo Ancelotti, a blancók edzője elismerte, hogy a csapata ütemet tévesztett a La Ligában, de megígérte, hogy teljesen más csapatot látnak majd a szurkolók az Osasuna elleni szombati kupadöntőn és jövő kedden, a City elleni BL-negyeddöntőn. – Maximális koncentrációval és majdnem százszázalékos csapattal fogunk harcolni. A bajnokságban elvesztettük a folytonosságot. De szerencsére még hátra van két sorozat, a kupadöntő és a Bajnokok Ligája, és remélhetőleg ezekkel sikerül helyrehozni a szezont – idézte Ancelotti az AS.

Borítókép: Ancelotti javulást ígér a szezon hajrájára (Fotó: AFP) 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.