Ancelottit a legkevésbé sem érdekli, mit csinál a Barca

Miközben Carlo Ancelotti a játékosaival, a Real Madrid következő, Girona elleni mérkőzésre készül, az olasz mester a legkevésbé sem akar foglalkozni a fő rivális, a Barcelona tevékenykedésével az átigazolási piacon. Ancelotti így Lionel Messi lehetséges visszatérésére sem fordít nagy figyelmet, de hétfői sajtótájékoztatóján azt is bevallotta, hogy még saját futballistájával, Eden Hazard-ral is keveset beszél.

Magyar Nemzet
2023. 04. 24. 19:09
LaLiga - Real Madrid training session and presser Carlo Ancelotti
epa10583851 Real Madrid's head coach Carlo Ancelotti attends a press conference of the team in Madrid, Spain, 21 April 2023. Real Madrid is to face Celta Vigo on 22 April in a LaLiga match. EPA/ZIPI ARAGON Fotó: ZIPI ARAGON
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Spanyolországot, de legalábbis a futballszeretőket Spanyolországban a napokban alighanem az a hír tartotta lázban, hogy közelebb áll a Barcelonához való visszatéréshez, mint valaha. Van azonban legalább egy ember Madridban, akit a legkevésbé sem izgatnak a körülötte zajló események, ez pedig nem más, mint a legfőbb rivális, a Real Madrid csapatának vezetőedzője, Carlo Ancelotti.

FC Barcelona v Granada CF - La Liga Santander
Ancelotti nem akar Messi visszatéréről diskurálni Fotó: AFP/Nurphoto/Urbanandsport/Joan Valls

A királyi gárdával a Girona elleni mérkőzésre (kedd, 19.30, tv: Spíler 2) készülő szakember hétfőn sajtótájékoztatót tartott, ahol szóba került az argentin futballista lehetséges átigazolása is. Ancelottinál arról érdeklődtek az újságírók, a sikeredző szívesen látná-e újra Messit a Barcelona mezében. Az olasz tréner nem pazarolt sok időt a kérdés megválaszolására:

– Messi azt csinál, amit csak akar, ahogy a Barcelona is. Ez nem egy olyan témakör, amiről beszélni szeretnék. Játékosként kedvelem őt, a ligának talán jót tenne, ha visszatérne – zárta rövidre a kérdést Ancelotti.

A Barcelonáról azért még ejtett egy-két szót. A gránátvörös-kékek 27. bajnoki címük felé masíroznak, tizenegy ponttal vezetik a tabellát a Real Madrid előtt. Ancelotti szerint a két csapat közti pontkülönbség nem tükrözi a valóságot.

– Ha a kvalitásokat vesszük figyelembe, akkor a két csapat között semmiképp sincs tizenegy pontos különbség. Ez látható volt az egymás elleni mérkőzéseinken is. Egyformán erős együttesekről van szó, a különbség apró részletekből fakad. Mindenesetre csökkenteni szeretnénk a lemaradásunkat – húzta alá az edző.

 

Ancelotti ajtaja mindig nyitva áll

Ancelotti ezután rátért a Girona elleni mérkőzés felvezetésére. Elmondta, jelenleg bár több játékosa sem bevethető, az idény talán legfontosabb találkozóin, a Király-kupa fináléján, illetve a Bajnokok Ligája elődöntőjében (a Manchester City ellen) már várhatóan mindannyian bevethetőek lesznek.

– Van néhány játékosunk, aki nem léphet pályára holnap. Benzema és Camavinga kapott egy kisebb rúgást, emiatt nem játszhatnak. nem edzett a többiekkel, de holnapra rendben lesz. Ceballos a sárga lapok miatt nem játszhat, Alaba és Mendy pedig még nem épült fel. Ezek csak apróságok. Camanvinga például végigjátszotta az utolsó meccset, de utána fájt neki, ahol megrúgták. Az Almería ellen viszont már bevethető lesz. Alaba jól van, úgy hiszem, hogy a kupadöntő idejére már nem lesz semmilyen problémája.

Végül a Real Madrid egy mellőzött labdarúgója is szóba került. ebben az idényben „a szokottnál” kevesebbet volt sérült, az összes tétmérkőzést figyelembe véve mégis csak 331 játékpercet kapott a mesterétől. Ancelottinak szegezték a kérdést: Hazard bekopogtatott hozzá az irodájában, hogy a mellőzöttség okairól érdeklődjön?

– Nem beszéltünk túl sokat egymással. Én nem kérem arra a játékosaim, hogy jöjjenek be hozzám, és beszélgessenek velem. Ha mégis van valami mondanivalójuk, az ajtóm mindig nyitva áll előttük – jelentette ki Carlo Ancelotti.

Borítókép: Carlo Ancelotti a Real Madrid sajtótájékoztatóján (Fotó: EPA/Zipi Aragon)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.