Mezey György levelet írt Détári Lajos születésnapjára

A korábbi szövetségi kapitány, Mezey György az Origónak eljuttatott levélben köszöntötte fel Détári Lajost, a ma hatvanesztendős egykori világválogatott futballistát. A 80-es évek közepének magyar sikercsapatának kapitánya az akkor válogatott húzóemberéről kijelentette, világklasszis volt, de akár még több is benne lehetett volna a pályafutásában.

Munkatársunktól
Forrás: Origó2023. 04. 24. 18:12
null
Budapest 20180418 Labdarúgás 2018 Détári Lajos hatvanegyszeres válogatott labdarúgó 55 éves Fotó: Tumbász Hédi Nemzeti Sport Fotó: Nemzeti Sport/Tumbász Hédi
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Megrendültem, mert az ember nem is hiszi el, hogy ez a pillanat is elérkezett. 60 éves lett. Végiggondoltam közös történetünket! Hogy is volt? 

Elsőként a drága Tichy Lajos szavaira emlékszem, amikor egy-egy lábtenisz parti után – talán még vannak, akik emlékeznek a Honvéd-pálya kapuja mögött erre a célra épített legendás aszfaltos lábteniszpályájára – leültünk fröccsözni” – kezdte levelét Mezey György . 

„Gyuri, erre a srácra nagyon figyelj: csapatot lehet majd építeni rá” – idézte Tichy Lajos szavait Mezey György, aki úgy folytatta: komolyan vette Tichy szavait, máshogy, más szemmel kezdte nézni „az akkor még csak 17 éves, kedves arcú szőke srácot. Milyen jól tettem. Nem kellett hozzá sok idő, hogy magyar szurkolók ezrei tapsoljanak neki.”

 

Ismét felidézem a felejthetetlen Tichy Lajost, aki anno a maga nemes egyszerűségében a következőt mondta: „ha nem b…sszák el, világklasszis lehet belőle!” Détári Lajos az lett, világklasszis, bár megítélésem szerint még többre vihette volna. Így is óriási karriert futott be, nem sorolom sikere állomásait. Aki ismerte, ismeri, jól tudja valamennyit

– írta Mezey György Détári Lajosról.

A teljes levelet IDE kattintva érhetik el!

Borítókép: Détári Lajos (Forrás: Nemzeti Sport/Tumbász Hédi)

 

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.