Van, amiben Kökény Beatrixre hasonlít a Ferencváros csapatkapitánya

A női kézilabda NB I utolsó fordulójában búcsúzott el a szurkolóktól a Ferencváros szezon végén távozó csapatkapitánya, Szucsánszki Zita. A 36 éves irányító mezét visszavonultatta az FTC, Szucsánszkin kívül csak Kökény Beatrix, Szarka Éva és Pádár Ildikó mezét nem viselheti a klub egyetlen játékosa sem.

Magyar Nemzet
2023. 05. 27. 18:41
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 8-as mezben senki nem lép pályára az FTC női kézilabdacsapatában, a Ferencváros visszavonultatta a szezon végén távozó csapatkapitány, Szucsánszki Zita mezét. Szarka Éva (4), Pádár Ildikó (5) és Kökény Beatrix (9) után Szucsánszki Zita meze a negyedik, amelyet visszavonultatott a Ferencváros női kézilabda-szakosztálya. 

Az edző és a csapatkapitány is távozik a Fradiból. Forrás: Fradi.hu

Szucsánszki tizennyolc évvel ezelőtt, 2005-ben igazolt a Ferencvároshoz, azóta pedig nemcsak a kézilabdacsapat történetének egyik legjobb játékosává, hanem a klub ikonjává is vált, és az FTC valaha volt legnagyobb alakjai közé emelkedett – méltatta az irányítót a Fradi.hu

A Ferencvárossal első aranyérmét 2006-ban nyerte az EHF-kupában, 2007-ben magyar bajnok lett. Bajnoki aranya van még 2015-ből és 2021-ből is, a Magyar Kupa-serleget háromszor emelhette magasba, 2017-ben, 2022-ben és 2023-ban, míg a Kupagyőztesek Európa-kupájában kétszer ért a csúcsra, 2011-ben és 2012-ben. Az Európa-bajnoki bronzéremre és az olimpiai hetedik helyre is méltán büszke lehet.

A népszerű irányítóra még vár egy fontos feladat a szezon záróakkordjaként: az FTC története során először bejutott a Bajnokok Ligája négyes döntőjébe, a Final Fourt június 3–4-én rendezik a budapesti MVM Dome-ban. Ez a két meccs lesz Szucsánszki utolsó két fellépése a Ferencváros mezében. A játékos mellett az edző, Szucsánszki férje, Elek Gábor is búcsúzik a zöld-fehérektől. 

Erről készített kisfilmet az FTC sajtóosztálya:

Borítókép: Szucsánszki Zita mezét visszavonultatta a Ferencváros (Forrás: Fradi.hu)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.